Ensin oli Munaaja, sitten Munaajan paluu ja nyt kauhistuttava Munaajan veljenpoika! Aku Ankan taskukirjan 25. teemanumero täydentää Teemataskarien kauhutrilogian.

aatk teema 25Ensin oli Munaaja, sitten Munaajan paluu ja nyt kauhistuttava Munaajan veljenpoika! Tämä Aku Ankan taskukirjan 25. teemanumero täydentää Teemataskarien kauhutrilogian – joskaan ei ole sanottua, etteivät hirviöt ja kummitukset vielä tulevaisuudessakin valtaisi Ankkalinnaa. Jännityksen toivossa on hyvä elää.

Kirjaan valikoitui sarjoja, joista yli puolet nähdään nyt Suomessa ensi kertaa. Mukana on niin Romano Scarpan hyytäviä klassikkotarinoita kuin nykypolven tekijöiden seikkailuja paranormaalien ilmiöiden parissa. Sarjoissa koetaan kauhunväristyksiä (ja tunnelman keventämiseksi ajoittain myös koomista kohellusta) mm. kierojen vampyyrien, kammottavien kaksoisolentojen ja kauhuelokuvien kuvajaisten parissa.

Moni tunnistanee, että kirjan kannen tärähtänyt sankari on ankkamainen versio kuulusta Mary Shelleyn vuonna 1818 luomasta Frankensteinin hirviöstä.  Viittauksia kauhukirjallisuuden ja -elokuvien klassikoihin vilisee uuden Teemataskarin sisäsivuillakin, ja sen vuoksi oli ilo saada näitä viittauksia ruotimaan todellinen kauhun ja ankkasarjakuvan asiantuntija, italialainen Rudy Salvagnini! Tähän kohtaan on kuitenkin ujutettava varoituksen sana: Salvagninin esipuheen kuvat saattavat kauhistuttaa herkimpiä lukijoita (ja hänen juonipaljastuksensa järkyttää niitä, jotka erehtyvät lukemaan tekstin ennen kirjan sarjakuvasisältöön perehtymistä).

Veret seisauttavaa lukukokemusta ihan kaikille!

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.