Ihkaensimmäinen Taskari uusintapainoksena.

Mikki kiipelissa -uusintapainos

Maaliskuussa 1970 ilmestyi kaikkien aikojen ensimmäinen Aku Ankan taskukirja Mikki Kiipelissä. Kirjasta alkoi monen ankkafanin keräilyharrastus, jota on jatkunut jo neljäkymmentä vuotta.  Nyt tämä keräilijöiden metsästämä harvinaisuus on Taskarin juhlavuoden kunniaksi jälleen kaikkien saatavilla.

Nyt julkaistavan uudistetun uusintapainoksen neljä varsinaista tarinaa on suomennettu ja toimitettu uudestaan, ja ne julkaistaan kokonaan väritettyinä. Tarinat eivät ole mitä tahansa tarinoita vaan varsinaisia klassikkoja, kuten Giovan Battista Carpin Mikki Hiiri ja varjojen kapina. Muita piirtäjiä ovat Romano Scarpa ja Luciano Bottaro sekä tietenkin Taskarin alkuaikojen legendaarisista esinäytöksistä vastannut Giuseppe Perego. Esinäytös eli tarinoiden alussa, väleissä ja lopussa oleva kehyskertomus nähdään tässä juhlajulkaisussakin nostalgisessa alkuperäisasussaan, alkuperäisin tekstein ja mustavalkoisin aukeamin.

Muutamia Taskari-lukijoita on askarruttanut vastikään julkaistun Mikki kiipelissä -uusintapainoksen muutamat mustavalkoiset sivut. Takakannen teksti on aiheuttanut hämmennystä, sillä siinä kerrotaan kaikkien tarinoiden olevan uudelleenjulkaisun myötä kokonaan väreissä.IhyI

Selvennys löytyy Toimituksen alkusanoista sivulta 4: "Esinäytös eli tarinoiden alussa, väleissä ja lopussa oleva kertomus on sen sijaan kirjassa sellaisena kuin se aikoinaan julkaistiin."

Näin ollen muutamat mustavalkoiset sivut ovat kirjassa tarkoituksella. Näillä esinäytössivuilla on joka toinen aukeama mustavalkoinen, kuten Taskarissa alkuaikoina oli. Kirjan neljä pitkää tarinaa eli varsinaiset seikkailut ovat täysin nelivärisiä.

Esimerkiksi:

Sivulla 110 päättyy tarina Hessu ja kuualusten arvoitus ja sitten tulee välinäytöstä kymmenkunta sivua, kunnes taas sivulla 121 alkaa seuraava varsinainen tarina eli Mikki Hiiri ja salaperäinen jäävuori. Tuoliin sidotun Hessun kohtalo selviää sitten taas sivulla 177, jossa tuo mainittu välinäytös jatkuu.

Ei siis syytä huoleen - painokoneet eivät ole tehneet tepposia!

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.