Lokakuun 14. päivänä 1945 syntyi Hollannissa muuan Daan Jippes, joka myöhemmin tultiin tuntemaan taitavana sarjakuvataiteilijana ja erityisesti Carl Barksin käsikirjoittamien Sudenpentu-tarinoiden kuvittajana.

Jippes tunnetaan Disneytaiteilijoiden joukossa monitaiturina, joka pystyy vaihtamaan tyyliä lennosta. Esimerkkinä siitä toimii vaikkapa oheinen eri tyyleillä leikittelevä kansikuva, jonka Jippes piirsi synttäripäivän kunniaksi koottuun, elokuussa ilmestyneeseen Teema-Ekstraan.

Taiteilijana Daan Jippes on itseoppinut ja sarjakuvia hän alkoi julkaista jo 1960-luvulla. Jippes on toiminut uransa aikana myös Hollannin Disneyn art directorina kuin animaatioidenkin parissa Disneyn studioilla Kaliforniassa. Ei siis ihme, että mies toimii myös oppimestarina muille Disney-piirtäjille.

Jippesin käsialaa on myös Aku Ankan 42/2015 sivulta 3 alkava tarina, joten ei muuta kuin lehti käteen ja jo kunnioitettavan 70 vuoden iän saavuttaneen maestron sutjakkaasta piirrosjäljestä nauttimaan!

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.