Pluto on ehtinyt miehen ikään.

Tällä viikolla postiluukusta kolahtanut Akkari tuntui jo kättelyssä paksummalta kuin tavallinen lehti. Eikä ihme: lehden välissä oli 16-sivuinen liite täynnä Plutolle omistettuja sarjoja. Vekkuli hännänheiluttaja ei valikoitunut liitteen tähdeksi sattumalta. Pluto nimittäin juhlii tänä syksynä pyöreitä vuosia! Mikin (ja toisinaan myös Minnin, Akun tai Hessun) lemmikkinä tutuksi tulleelle hauvalle on kertynyt ikää jo kunnioitettavat 80 vuotta. Eihän sitä uskoisi, kun koiraystävämme menoa liitteenkin sarjoissa katsoo - niin reippaasti nousee tassu ja niin ärhäkästi Pluto puolustaa sekä isäntäänsä että tämän tupaa. Jos Pluton ikä kuitenkin lasketaan muiden hahmojen tapaan siitä, kun se ensimmäisen kerran astui suuren yleisön eteen, on sen syntymävuosi 1930. Tuolloin julkaistiin Yhdysvalloissa piirretty filmi The Chain Gang, jossa Plutolla oli vihikoiran rooli. Samassa tehtävässä se on kunnostautunut myöhemmin myös Sudenpentujen palveluksessa.

Toimitus onnittelee ikinuorta 80-vuotiasta!

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.