Tiistaina 8.10. täytti pyöreitä vuosia Suomen paras ja ainoa ankkapiirtäjä Kari Korhonen!

Espoon lahja maailman sarjakuvalinnuille, Kari Korhonen, viettää tänä vuonna paitsi 20-vuotistaiteilijajuhlaansa, myös 40-vuotisjuhliaan. Koko Ankkalinna-toimitus onnittelee Karia lämpimästi!

Viikon 41 Aku Ankassa on johtosarjana Karin kynäilemä Suku on... -tarina, ja Lataamon tarinatärpeissä tietenkin niin ikään Karin tekemä näytelmäsovitus Nummisuutarin Aku, vietetäänhän 10.10. Aleksis Kiven päivää.

Nummisuutarin Aku ilmestyi Akkarissa 41/2009.

Torstaina 10.10. julkistettiin Päivälehden museossa Karin uunituore juhlakirja Ankan siivellä – 20 vuotta Ankkalinnassa, ja samalla pidettiin Karin piirrosnäyttelyn viralliset avajaiset. Lisää tietoa näyttelystä löytyy museon nettisivuilta. Mars tutustumaan, harvoin on tarjolla näin hyvää ilmaista hupia! Näyttely on auki vain 3.11. asti, joten kannattaa toimia nopeasti.

Näyttelyssä voi ihailla Karin originaalipiirroksia, joiden joukossa on mm. Akkarin numerossa 43 ilmestyvä Mummon mysteerit -sarja kaikkine työvaiheineen.

 Lisäksi kutsuimme Karin vierailevaksi päätoimittajaksi Aku Ankkaan numero 43, joka sattumoisin on Aku Ankka -lehden kolmastuhannes numero, mutta siitä lisää tuonnempana!

Jos et helmikuussa lukenut Karin itsensä tekemää sarjakuvaa ankkapiirtäjäksi päätymisestä, se löytyy arkistosta.

 

Tämän tuoreen artikkelin oletkin jo varmasti nähnyt...

 

...ja tietysti Kari on framilla myös Lataamossa.

 

 

 Taiteilija itse näyttelyn Päivälehden museon Kari-näyttelyn avajaisissa.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.