Akkarin paras kansi vuonna 2012 -äänestys ratkesi tammikuussa. Voittajaksi selvitytyi...

Vuoden 2012 paras kansi -äänestys oli auki perinteiseen tapaan tammikuun ajan. Kisa muodostui erittäin tiukaksi.

Don Rosan Takaisin Xanaduun -kansi numerosta 29/2012 ja Arild Midthunin Kalliit kekkerit -tarinaan liittyvä kansi numerosta 52/2012 olivat koko äänestyksen ajan erittäin tasaväkisiä. Kumpikin piti johtopaikkaa hallussaan vuorotellen, mutta aivan viime metreillä Rosa repäisi tarvittavan kaulan ja vei äänestyksen voiton. Kaiken kaikkiaan Rosan kansi sai äänistä 9,5 prosenttia Midthunin jäätyä 8,6 prosenttiin.

Kolmanneksi pinnisti muutaman kymmenen pisteen erolla numeron 45/2012 Aku-kimara. Koska kärkikolmikko oli niin tasaväkinen ja kuvat mainioita, toimitus päätti nostaa julisteen kääntöpuolelle sekä kisan kakkosen että kolmosen. Mitä piditte ratkaisusta? Kertokaa mielipiteenne oheisen gallupin avulla!

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.