Uusin Aku Ankan taskukirja

Uusi Aku Ankan taskukirja on ilmestynyt ja nivoo kansiensa väliin tuplasti vauhdikkaita – ja älyttömiä – tilanteita. Onhan kyseessä vuoden toinen Tuplataskari.

Aku Ankan taskukirjassa 419 on vauhti päällä! Roope-setä joutuu ennen näkemättömään pinteeseen Alessandro Perinan yli 100-sivuisessa tarinassa Viimeinen seikkailu. Vanhan visukintun omaisuutta uhkaa kelmien poppoo, kun Kroisos Pennonen, Kulta-Into Pii, Karhukopla ja Milla Magia lyövät häikäilemättömät päänsä yhteen. Kelmit eivät vain osaa ennakoida, että Roope-sedälläkin on apuvoimia, sillä ankkain suvusta on moneksi...

Uudessa Taskarissa on muutenkin toimintaa kotitarpeiksi. Klassisten tieteistarinoiden mystisiä tunnelmia kutkuttelevassa seikkailussa Mikki Hiiri ja varjonautit tempaudutaan ulottuvuuksien välisiin syvyyksiin ja kieroihin salajuonitteluihin. Tarinan takaa löytyy kukas muukaan kuin Casty, joka tunnetaan legendaarisen italialaismaestron Romano Scarpan manttelinperijänä.

Tuplataskari vastaa myös tuttujen toilailujen kaipuuseen. Aku sotkeutuu muun muassa Ankkalinnan luonnonsuojeluyhdistyksen toimintaan (häiritsevästi), etsii hirviöitä Ankkalinnan läheiseltä suoalueelta (tunaroivasti) ja esittelee viulunsoittotaitojaan (korviariipivästi). Onpahan kirjan sivuilla mukana uusi supersankarikin, kun Taikaviitta ja Viitatar saavat seurakseen sydänsurujen ekspertin Riitta Hanhen. Vaan mikä onkaan Riitan alter egon nimi? Ruusuritaritar? Hylättyjen Puolustaja? Atomiblondi? Mysteeri ratkeaa Taskarin sivuilla!

Deekymppi
Seuraa 
Liittynyt24.9.2010

Piirun verran parempi

Ihan samaa mieltä judokan kanssa. Uusin Taskari vaikuttaa mielenkiintoiselta, ja päivättäkää tuota Kirjastoa, jotta voi vähän katsella, mitä mikäkin pitää sisällään. Jos sisällystä ei tiedä, ei myöskään aina tiedä, kannattaako julkaisua edes ostaa. Siinä jää monilta ostokset tekemättä.
Lue kommentti

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Piirun verran parempi

AATK 419 vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta. Muuten ihan huomauttaakseni / kysyäkseni, ette ole päivittänyt AA-sivujen kirjasto-osiota pitkään aikaan, Aku Ankan Taskukirjan, Aku Ankka Ekstran ja "Muiden julkaisujen" osalta. Olisi kiva jos voisitte tehdä sille jotain, ihan sen vuoksi että näkee millaisia tarinoita missäkin julkaisuissa on. :)
Lue kommentti

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.

 

Perjantaina 28. heinäkuuta ensi-iltansa saanutta Autot 3 -leffaa on odotettu, ja moni lienee jännittänyt, mitä Pixar ja Disney ovat keksineet. Elokuvan ensimmäinen traileri kun lupasi ainakin vauhtia ja ruttaantuneita konepeltejä. Onko luvassa siis pelkkää ryminää?

Kun Autot 2 marssitti heti alkumetreillä valkokankaalle toinen toistaan ilkeämpiä autonrämiä ja kaasarikunnan kovimpia agentteja, kolmonen antaa pääroolit takaisin kilpa-autoille. Salamalla alkaa kuitenkin olla takanaan jo melkoisen monta kautta radoilla, eikä hänen kuntonsa tahdo enää pärjätä uuden sukupolven kilpureille, jotka kykenevät pitämään optimaalisen ajoradan koko kisan ajan – puhumattakaan huikeista nopeuksista, joihin nuoremmat kisaajat yltävät. Onko Salaman aika panna pillit pussiin monen muun konkarin tavoin?

Onnekseen sankarimme saa käyttöönsä uuden upean harjoituskeskuksen, jossa treenaavat myös tulevaisuuden supertähdet.  Vanhan vauhtihirmun tueksi tulee vielä nuori ja pirteä henkilökohtainen valmentaja Cruz Ramirez, joka pitää huolen, ettei vanhan herran akselisto vain pääse kulumaan liikaa eikä päivänokosista lipsuta. Jokainen, jolla on vähänkin haasteita koordinaation kanssa – tai useampia ajokilometrejä takanaan – pystyy samaistumaan treenaajaansa nuivasti katselevaan Salamaan. Nuoren ja vanhan kohtaaminen sekä näiden välinen sanailu saakin aikuisen katsojan hekottelemaan. Mutta pitävätkö Cruzin tahattomat pappavitsit lapsikatsojankin otteessaan? Tuskin, mutta kiiltävät kilpurit ja rosoiset monsterirallikot hoitavat sen homman. Uusien hahmojen lisäksi mukana ovat – vanhojen fanien iloksi – myös Martti, Salli, Guido, Luigi sekä muut Syylari Cityn asukkaat. Eikä Doc Hudsoniakaan ole unohdettu. 

Autot 3 palaa teemoiltaan lähemmäs ensimmäistä leffaa, ja se tekee elokuvan juonestakin huomattavasti eheämmän kuin mitä kakkosen agenttirymistelyssä nähtiin. Siksi se sopiikin myös nuoremmille Autojen ystäville paremmin kuin elokuvasarjan keskimmäinen osa. Mutainen monsteriralli voi kuitenkin olla suurella valkokankaalla nähtynä osalle pienimmistä faneista melkoisen jännä.

Kuten Pixarilta ja Disneyltä sopii odottaa, animaatio on kerrassaan uskomatonta. Monessa kohtauksessa miltei unohtaa katsovansa animaatioelokuvaa, ja asia muistuu mieleen vasta kun eteen ilmestyy puhuva menopeli. Mutta niitä onkin taas mahtava seurata, sillä Salama ja kumppanit saavat suupielet nousemaan hymyyn, sydämen hakkaamaan ja miettimään, millaista onkaan olla ihan oikea kilpa-auto.