Pikku Hukka oikeastaan vietti merkkipäiväänsä jo tammikuussa, mutta pyöreitä sopii toki juhlia vaikka pitkin vuotta. Kuinka Sepen kilttiäkin kiltimpi vesa oikein tuli mukaan kuvioihin?

Alun perin Sepellä oli itse asiassa kolme pentua kaitsettavanaan. Vuonna 1936 julkaistussa lyhytpiirretyssä Three Little Wolves Suden talossa kun temmelsi vielä isäänsäkin häijympi trio. Kun susiperheen edesottamukset siirtyivät sarjakuviin toisen maailmansodan jälkeen, vaihtuivat kolme ilkimystä itsensä Carl Barksin ehdotuksesta yhdeksi kiltiksi pikku sudeksi. Esiintyihän Walt Disney’s Comics and Stories -lehdessä sitä paitsi jo yksi kolmikko – Tupu, Hupu ja Lupu. Niinpä Takametsän parivaljakon tarinaa alkoi piirtää Carl Buettner, joka loi jo alusta asti selvän jännitteen isän ja pojan välille: Sepen keksiessä kieroja pyydystyskeinoja Pikku Hukka kaveerasi kolmen porsaan kanssa. Buettner myös käsikirjoitti suurimman osan piirtämistään susisarjoista.

Pikku Hukan alkuperäinen nimi Pikku paha hukka (Li’l Bad Wolf) oli muuten ensi hetkestä alkaen niin harhaanjohtava, että suomenkielisen Aku Ankka -lehden historian toinen päätoimittaja Alli Peltonen päätti pudottaa pikkusuden toisen nimen pois. Niinpä lehden sivuilla on 1970-luvun alusta lähtien seikkaillut Pikku Hukka.

Mistä Sepen pojan kultainen käytös sitten on perua? Tarinoiden perusteella hän ei ainakaan ole sitä isältään perinyt, mutta ei mallia tarvitse kovinkaan kaukaa silti hakea – isoäiti-Susi vaikuttaa aivan yhtä mukavalta kuin pojanpoikansa. Pikku Hukalla on muuten myös ilkeähkö Immu-serkku sekä setä, joka vaikuttaa kunnostautuneen Sepen tavoin ilkeiden suunnitelmien laadinnassa.

Three Little Wolves -animaation katala kolmikko on tavattavissa sarjakuvamuodossa Lataamossa. Samasta paikasta löytää myös kaikki Akkarissa julkaistut Pikku Hukka –sarjat – jopa sen aivan ensimmäisen!

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.