Lahjavinkit Ankkalinnasta tuovat tuvan täydeltä joulumieltä! Ankkojen lumista kaupunkia saattaa hyvinkin erehtyä pitämään talven ihmemaana – ja entäs sen asukkaat sitten: tonttuja jokainen tavallaan…

Toimituksenkin kelpaa lävyttää tiskiin puotipuksun lupsakat lahjavinkit Ankkalinnasta, löytyyhän Aku Ankan kaupasta läjäpäin työmme hedelmiä eli ajankohtaisia uutuuksia ja alan klassikoita, jotka ilahduttavat takuulla joka ankistia. Mistelintuoksuisessa Taskarin joulukirja -uutuudessa kulkuset helkkyvät ja riemu raikaa, kun Ankkain suku kokoontuu jouluisen pitopöydän ääreen. Kovakantisen opuksen joulusarjojen piirrosjäljestä vastaavat muiden muassa sellaiset italomaestrot kuin Romano Scarpa, Massimo De Vita ja Alessandro Gottardo. Mukana on yhteensä 14 tarinaa ja lähes sata sivua Suomessa ennen julkaisematonta sarjista!
 
Klassista ankkajoulua vietetään myös kahden niteen messevässä Carl Barksin joulu -kokoelmassa. Niin ikään kaksiosainen Näköispainos vuosikerrasta 1953 puolestaan saa nostalgisella ilmeellään varsinkin varttuneempien ankkafanien mielen hilpeäksi – toki klassikkosarjis puree kaikenikäisiin.
 
Jos taas haluat kääräistä pakettiin jotain sarjiskirjoja pehmeämpää, ankkamaiset laukut, lakanat, pyyhkeet, bokserit ja t-paidat ovat sinua varten. Tyylikäs ankkakuosi lämmittää vaativankin lahjansaajan sydäntä!
 
Talven timanttisimman juhlan lähestyessä kannattaa siis seurata kauppa-apulaisen neuvoa ja suunnata Aku Ankan kauppaan (kauppa.akuankka.fi): Akkarin tilaajana olet etuoikeutettu ja saat joulun naurattavimmat sarjakuvauutuudet ja lämmittävimmät pehmeät paketit mahtavaan tilaajaetuhintaan!

 


 

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.