Aku Ankka teki elokuvadebyyttinsä USAssa 9. kesäkuuta 1934 lyhytanimaatiossa "Viisas Kana Kananen".

Aku Ankka teki elokuvadebyyttinsä USAssa 9. kesäkuuta 1934 lyhytanimaatiossa "Viisas Kana Kananen?. Walt Disney ei edes kuvitellut että Akusta tulisi niin suuri tähti kuin hänestä tuli. Mikki Hiiri oli aina Waltin suosikki, mutta, kuten hän vuosia myöhemmin sanoi, on Aku hahmo jota kukaan ei voi vastustaa. Kipakka luonne, mieleenpainuva ääni ja ei aina ihan korrekti käytös ovat tuoneet Aku Ankalle miljoonia ihailijoita ympäri maailman.

Aku on esiintynyt yli 200 tuotannossa. Kukaan muu Disney-hahmoista ei voi kehua olleensa mukana viidessä pitkässä elokuvassa! ?Lempeä lohikäärme" (1941), "Saludos Amigos" (1943), "The Three Caballeros" (1945), "Roger Rabbit" (1988) ja "Mikki, Aku, Hessu Kolme muskettisoturia" (2004).

Vielä 75 vuoden jälkeenkin Aku Ankka viihdyttää perheitä kaikkialla maailmassa.

Walt Disney Studios Home Entertainment juhlistaa tätä julkaisemalla Aku Ankka 75-vuotisjuhlaa! -Disney DVD:n. Tälle levylle on koottu kymmenen tarinan verran Akun unohtumattomia seikkailuja vuosilta 1934–1951. Todista sankarimme ensiesiintymistä piirroselokuvassa Viisas Kana Kananen sekä Akun ryhtymistä yrittäjäksi piirroselokuvissa Pähkinänkuoressa ja Akun koirapesula ? muista huimista seikkailuista puhumattakaan. Akun reagoi vastoinkäymisiin tuttuun tapaansa saamalla raivokohtauksen, ja kaikki umpikahelit tilanteet saavat katsojat nauramaan kerta toisensa jälkeen.

Kerää koko perhe nauttimaan maailman rakastetuimman ankan seurasta näiden ajattomien tarinoiden pariin!

Sallittu kaikenikäisille

Kesto: 71 min

Tuotantovuosi: 2009

Ääni: Dolby Digital 2.0 ruotsi / tanska / norja / suomi / englanti / saksa

Tekstitys: ruotsi / tanska / norja / suomi / englanti / saksa

 

Jaksot:

Viisas Kana Kananen

Aku ja Pluto

Orpojen hvyksi

Pähkinänkuoressa

Hansu käy kylässä

Aku kokkina

Tukalia tilanteita

Akun koirapesula

Akun tuplaharmi

Kornisota

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.