Pitkin syksyä olemme toitottaneet upouudesta Ankka-Räp-ohjelmasta, ja lauantaina se vihdoin alkaa. Konsepti on varsin mielenkiintoinen, sillä mikä voisikaan yhdistää Aku Ankka -lehteä ja räppiä?

Vastaus on tietenkin notkea nokka! Jos me Akkarissa jostakin olemme erityisen ylpeitä, niin sujuvista puhekuplistamme. Rikas, elävä ja hauska suomen kieli ovat olleet Aku Ankan toimituksen johtotähdet jo vuodesta 1951, emmekä me nykyäänkään anna piiruakaan periksi pyhästä toimitustehtävästämme.

 Eräässä palaverissa päädyimme miettimään, missä muussa edes auttavasti rehellisessä työssä homma perustuu sanoilla kikkailemiseen ja notkeimman mahdollisen ilmaisun löytämiseen. Jonkun valopään mietintämyssystä lennähti ajatus räplyriikoista, ja sen tien päästä löytyi mutkikkaiden vaiheiden jälkeen idea haastaa räppärinalut kisailemaan ihkaomilla sanoituksillaan. Mukaan päätimme vikitellä alan kovimmat taitajat, ja lopputulos on kaikkien kummasteltavana ensi lauantaista lähtien.

 Itse kisassa siis etsitään Elastisen johdolla Suomen notkeanokkaisinta 2000-luvulla syntynyttä räppäriä. Junnut kisaavat neljässä valmentajien vetämässä tiimissä, ja valmentajina nähdään Iso H, Aste, Wava ja Uniikki. AnkkaRäpissä myös tunnetut Akkari-fanit kertovat suhteestaan Aku Ankkaan. Ensimmäisessä jaksossa Ankka-vuorossa ovat Arvi Lind, Tuomas Holopainen, Jyrki Sukula, Hanna Pakarinen ja Janne Kataja. Jotta kytkös Aku Ankka -lehteen pysyisi sopivan tiivinä, päätoimittaja lupautui kisan tuomariston jäseneksi arvioimaan sanoitusten sukkeluutta.

 Ohessa maistiaisiksi klippi, jossa valmentajat esittelevät tiiminsä. Jou! (Tai ”Hojo hojo!” kuten Aku sanoisi.)

Flash toistinta ei löytynyt.

 Aki Hyypän kommentit  ja Akust... Elastisen saatesanat löytyvät niin ikään ohjelman kotisivuilta.

Tämän viikon Akkariin (joka siis ilmestyi 24.10.) teetimme lisäksi Kari Korhosella mainion Riimitiimi-sarjan, jossa Aku omalla omintakeisella tavallaan osallistuu poikien räppikisaan. Meillä ainakin oli hauskaa sitä rustatessa! Alla iloksenne vielä kuva, joka kertoo Akun mielipiteen nuorison hupsutuksista napakammin kuin tuhat räppiriimiä konsanaan.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.