Nokkela siimahäntä selviää usein tilanteesta kuin tilanteesta, ja saattaa siksi äityä ärsyttäväksi. Kuitenkaan ilman Mikkiä ei välttämättä koko Disney-imperiumia olisi.

Mikki Hiiri eli Mickey Mouse nähtiin ensi kertaa parrasvaloissa, kun 18.11.1928 valkokankaalle puksutti höyrylaiva nimeltä Ville ruorissaan punapöksyinen hiiri. Steamboat Willie -animaatioelokuva oli ensimmäinen Disney-elokuva, joka pääsi levitykseen. Jo aiemmin valmistunut pallokorvan tähdittämä elokuva Plane Crazy oli näytetty losangelilaisessa esikatselussa, mutta se ei silloin herättänyt innostusta. Mikki-kuumeen noustua sekin julkaistiin heti vuonna 1929 ääniraidalla varustettuna.

Sarjakuvan sivuilla nappisilmän ura urkeni vuonna 1930. Suomessakaan ei kauaa aikailtu, ja jo samana vuonna Suomessa saatiin lukea Aamulehden sivuilta Mikin ja Minnin seikkailuja Ub Iwerksin strippitarinassa Lentokonehullu (Lost on a Desert Island).

Alkuajoiltaan Mikki on muuttunut jonkin verran. Iwerksin vääräleukainen veitikka vislaili ja käyttäytyi jopa hieman hupsusti. Vuosien myötä hän on hieman rauhoittunut ja sonnustautuu nykyisin useimmiten punaisiin suoriin housuihin ja valkeaan pikeepaitaan. Yhtä Mikki on pitänyt mielitiettynsä Minnin kanssa alusta saakka. Vaikka Mikki aloittikin uransa laivan kapteenina, tunnetaan hänet nykyisin parhaiten rikosten ratkojana. Kirkassilmäinen ja rohkea hiiri auttaa usein poliisimestari Sisua pähittämään kiusankappalekonnat kuten Mustan Pekan ja Mustakaavun.

Hiiren synnystä ei ole yhtä varmuutta, mutta lopputulos on kuitenkin ollut nähtävillä jo kauan. Walt Disneyn ja Ub Iwerksin kehittelemä hiiri saavutti heti huiman suosion, jota se nauttii maailmanlaajusesti edelleen. Disney jopa lainasi oman äänensä aikuaikojen animaatiosankarille.

Mikille pitää päivittäin seuraa hänen luppakorvansa Pluto, joka tassutteli Mikin elämään Floyd Gottfredsonin sarjassa Pluto the pup vuonna 1931. Lisäksi häntä käyvät välillä ilahduttamassa veljenpoikansa Mortti ja Vertti, nuo rasavillit hiiriviikarit.

Vuosi 2012 on Aku Ankassa omistettu sankareille. Vuoden mittaan tarkastellaan hiukan lähemmin kahtatoista sankarillista hahmoa, ja kunkin kuukauden sankari saa myös loistaa aina kolmessa numerossa keskimääräistä useamman sarjakuvan tähtenä. Kaikki valokeilaan päätyvät hahmot eivät suinkaan ole supersankareita, vaan mukaan mahtuu myös hahmoja, joiden sankaruus on enemmän sisäistä laatua tai kallistuu suorastaan antisankaruuden puolelle.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.