Kyöpelinvuoren trullikarkelot jäävät kakkoseksi, kun Milla Magia, velhotarten velhotar, lennähtää Ankkalinnaan anastamaan Roopen ensilanttia.

Kohtalokas tummaverikkö asteli ensimmäisen kerran Roope-sedän kiusaksi Carl Barksin käsikirjoittamassa ja piirtämässä sarjassa The Midas Touch (1961). Tarina nähtiin Suomen Aku Ankassa vasta loppuvuodesta 1977 – yli 16 vuotta Yhdysvaltain debyytin jälkeen. Lukijoille lienee ollut alusta asti selvää, ettei tälle voimainkoetukselle aivan heti loppua näy.

Barks kehitti Millan nimenomaan Roopen vastahahmoksi. Homssuisen eukon, jollaisina noidat useimmiten kuvataan, sijaan hän loi tyylikkään italialaiskaunottaren. Millan luomistyössä Barksia inspiroivat muiden muassa Sophia Loren ja The Addams Family -sarjan kolean ihana Morticia Addams.

Vaikka nyky-Milla latelee loitsuja varsin sujuvasti, alun perin hänen voimansa perustuivat ennemminkin tekniikan ja alkemian hallintaan. Esimerkiksi Midaan kosketuksessa Milla lumoaa Roopen ja Akun huumaavalla hajuvedellä, ja tarinassa Ikilasi (The Unsafe Safe) tainnuttavat taikasäteet sinkoilevat patterikäyttöisestä vimpaimesta. Roopen ensilanttia Milla ei myöskään tavoittele siksi, että uskoisi sen tuovan Roopelle hyvää onnea, vaan juuri päinvastaisesta syystä: kolikkoon on latautunut rutkasti rahaonnea tuovaa energiaa, kun se on ollut vuosikymmenet maailman rikkaimman ankan hallussa. Debyytissään Milla ei muuten yritä riistää ensilanttia Roopelta väkisin vaan ostaa sen kokoelmansa jatkoksi.

Minkähänlaisia loitsuja velhotar vielä tulevaisuudessa keksii pohatan menoksi?

Vuosi 2012 on Aku Ankassa omistettu sankareille. Vuoden mittaan tarkastellaan hiukan lähemmin kahtatoista sankarillista hahmoa, ja kunkin kuukauden sankari saa myös loistaa aina kolmessa numerossa keskimääräistä useamman sarjakuvan tähtenä. Kaikki valokeilaan päätyvät hahmot eivät suinkaan ole supersankareita, vaan mukaan mahtuu myös hahmoja, joiden sankaruus on enemmän sisäistä laatua tai kallistuu suorastaan antisankaruuden puolelle.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.