Iso, Paha Susi ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen sanasta "sankari". Sepessä sankarillisinta lieneekin hänen sinnikkyytensä possujahdissa.

Sepe Midas Susi marssi henkseleitään paukutellen ensimmäisen kerran valkokankaalle 27.5.1933 lyhytanimaatiossa Kolme pientä porsasta (Three Little Pigs). Raina oli Disneyn ensimmäisiä väripiirrettyjä ja menestyi niin hyvin, että Iso, Paha Susi -lyhäreitä tehtiin vielä kolme lisää. Sarjakuvamaailmaan susihukka ilmestyi 19. tammikuuta 1936 Al Taliaferron piirtämässä ja Ted Osbornen käsikirjoittamassa sunnuntaistrippisarjassa The Further Adventures of the Three Little Pigs. Suomessa Kolmen pienen porsaan uudet seikkailut nähtiin heti samana vuonna Seura-lehdessä ja myöhemmin 1990-luvulla Hassunkuriset Sinfoniat -kirjassa.

Alun perin sudenkutale tunnettiin vain Isona, Pahana Sutena (Big Bad Wolf), mutta vuonna 1946 Carl Buettner päätti antaa hukalle nimen Zeke. Gil Turner lisäsi nimirimpsuun vielä Midaksen kolme vuotta myöhemmin ja näin Isosta, Pahasta Sudesta tuli englanninkieliseltä nimeltään Zeke Midas Wolf.

Sepen perhepiiri on täynnä toinen toistaan ilkeämpiä sukulaisia, joista oiviksi esimerkeiksi kelpaavat vaikkapa Sepen veli Aatu ja tämän poika Immu. Sepen poika Pikku Hukka on – toisinaan isänsä harmiksikin – tunnetusti kunnollisuuden perikuva, ja kiltin luonteensa hän on ilmeisesti perinyt Sepen äidiltä. Kaikesta huolimatta isä ja poika ovat hyvin kiintyneitä toisiinsa.

Koska Veli Viulu, Veli Huilu ja Veli Ponteva näyttävät edelleen voivan paksusti, Sepe jahdannee porsaskatrasta kyljyksenkuvat silmissä vilkkuen hamaan tulevaisuuteen. Sepen menestystä naskijahdissa voi seurata elokuun Aku Ankoissa.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.