Sankari-sarjan aloittaa tammikuun sankari villahousuihin sonnustautunut Superhessu.

Käsikirjoittaja Del Connellin hahmottelema Superhessu on ehta supersankari vartalonmyötäisine asuineen ja hulmuavine viittoineen. Flanellinen kokovartalokalsari ei tokikaan ole tyypillisin pukine urholle, joka lentelee ympäri maailmaa pelastamassa pulaan joutuneita, mutta Ankkalinnassa Ankkalinnan tavalla.

Oikeasti Superhessu on Hessu Hopon alter ego ja supervoimat peräisin honkkelin takapihalla rehottavasta maapähkinäpuskasta. Sen sato antaa syöjälleen röntgenkatseen, superterävän kuulon ja yli-inhimilliset voimat. Pähkinöiden vaikutus kestää kuitenkin vain aikansa, ja siksi Hessun sinisestä myssystä löytyy yleensä aina muutama varapähkinä.

Tammikuun Akkareissa Superhessu seikkaili peräti neljässä eri tarinassa: tarjolla oli kolme ennennäkemätöntä lyhäriä Tony Stroblin kynästä sekä viimeksi vuonna 1968 Akkarissa nähty Superhessun syntytarina Kauniin Helunan ryöstö, joka taas on Paul Murryn käsialaa. Toivottavasti nautitte kattauksesta, sillä nykyisin Superhessu-tarinat ovat varsin harvinaista herkkua! Tällä vuosituhannella niitä on nähty vain kymmenkunta. Kalsarisankarin kulta-aikaa oli 1970-luku, ja ehkä juuri siksi punainen flanellikerrasto saa Aku Ankan nykytoimituksen huokailemaan nostalgian vallassa...

Tiesittekö muuten, että Superhessun ensiesiintyminen nähtiin The Phantom Blot -lehden numerossa 2? Tuossa tarinassa hän vasta kuvitteli olevansa supersankari. Supervoimat Hessu sai käyttöönsä ensi kertaa tarinassa All's Well that Ends Awful, mutta silloin ne olivat alkuperäisen kuplatekstin mukaan peräisin Pellen keksimästä superpuvusta. Koska kyseinen tarina ilmestyi Suomessa vasta Joulumantelissa 1969, tekstiä on muutettu, ettei se olisi ristiriidassa superpähkinäselityksen kanssa.

”Pelle teki miehen työn, kun keksi mulle tämän Superhessu-viitan, jossa on sisäänrakennettuna supervoimat”, Hessu myhäilee alkutekstissä. Huomaa, että Hessulla ei ole myssyä päässä – sitähän ei tässä tarinassa tarvita varapähkinöiden säilytyspaikaksi.

Vuosi 2012 on Aku Ankassa omistettu sankareille. Vuoden mittaan tarkastellaan hiukan lähemmin kahtatoista sankarillista hahmoa, ja kunkin kuukauden sankari saa myös loistaa aina kolmessa numerossa keskimääräistä useamman sarjakuvan tähtenä. Kaikki valokeilaan päätyvät hahmot eivät suinkaan ole supersankareita, vaan mukaan mahtuu myös hahmoja, joiden sankaruus on enemmän sisäistä laatua tai kallistuu suorastaan antisankaruuden puolelle.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.