Akun alter ego Taikaviittaa pitää huolen siitä, että Ankkalinnan kadut pysyvät puhtaina rikollisesta ryönästä.

Laiskanlainen Aku ja yötä valppaana vartioiva Taikaviitta ovat melko lailla toistensa vastakohdat. Ehkä siksi Akun salaisuus onkin pysynyt niin hyvin tallessa, sillä kuka todella uskoisi, että ainainen epäonnistuja on ihailtu sankari, jota hämärähemmot kammoavat? Yksi jos toinenkin Akun lähipiiristä on tosin aika ajoin epäillyt päässeensä Taikaviitan todellisen henkilöllisyyden jäljille.

Alkujaan Taikaviitta ei ollut niin supersankarimainen hahmo kuin nykyisin. Aku löysi Taikaviitan vermeet Ruusulinna-huvilasta Elisa Pennan kehittelemässä, Guido Martinan käsikirjoittamassa ja Giovan Battista Carpin piirtämässä tarinassa Paperinik il diabolico vendicatore kesäkuussa 1969. Tuolloin seilorisorsamme motiivit eivät vielä olleet kovin jalot, vaan hän riemastui saatuaan viimein välineet näpäyttää ylimielistä Hannua ja ahnetta Roope-setää. Suomessa sarjis nähtiin ensi kertaa Aku Ankan Taskukirjassa numero 41 (1978) nimellä Akun hahmonvaihdos. Syntytarinassaan Taikaviitta esiintyy muuten ilman naamiota. Pian ensiesiintymisensä jälkeen Taikaviitta alkoi sitten muuttua kohti nyt tunnettua yleisen hyväntekijän roolia, kun Guido Martinan ja Massimo De Vitan yhteistyö alkoi 1970-luvulla.

Taikaviitan olemuksen syntyyn ovat vaikuttaneet niin Arsène Lupin ja Fantômas kuin synkän Gotham Cityn suojelija Batmankin. James Bondiin puolestaan viittaavat lukuisat apuvimpaimet, joita Pelle Peloton kehittelee Taikaviitan tarpeisiin. Vaikka Pelle muuten on ankkalinnalaisista parhaiten perillä Taikaviitan salaisuudesta, ei hänkään tiedä, kuka naamion taakse kätkeytyy. Kiitos tästä kuuluu unohduspillereille. Muita Pellen väsäämiä välineitä ovat muiden muassa pomppusaappaat, auton heittoistuin ja vyöstä sinkoutuva, konnat tainnuttava nyrkki.

Aku Ankka -lehdessä yön sankari on seikkaillut harvakseltaan, mutta onneksi syyskuussa tätäkin iloa koetaan kokonaisen jatkosarjan verran. Aku Ankan taskukirjan hahmogalleriassa viittaheikki puolestaan on vakiokasvo, Taskarin kanteenkin Taikis on päässyt 22 kertaa. Siispä: pomppupopot jalkaan ja kaupungin katuja vahtimaan!

Vuosi 2012 on Aku Ankassa omistettu sankareille. Vuoden mittaan tarkastellaan hiukan lähemmin kahtatoista sankarillista hahmoa, ja kunkin kuukauden sankari saa myös loistaa aina kolmessa numerossa keskimääräistä useamman sarjakuvan tähtenä. Kaikki valokeilaan päätyvät hahmot eivät suinkaan ole supersankareita, vaan mukaan mahtuu myös hahmoja, joiden sankaruus on enemmän sisäistä laatua tai kallistuu suorastaan antisankaruuden puolelle.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.