Kaikkien ituhippien sankari on tietenkin Touho.

 

Supersankarista on hyvä siirtyä hörhöilyn sankariin, ja niinpä helmikuussa Aku Ankan sivuilla nostettiin jalustalle toinen toistaan omalaatuisempia elämänfilosofioita kokeillut Touho.

Helmikuun aikana Touho intoili Aku Ankassa Tony Stroblin Suomessa ennen julkaisemattomassa sarjassa ja kokeili onneaan poliisin uralla Dick Kinneyn käsikirjoittamassa hupailussa. Dick Kinney muuten oli heppu, joka kirjoitti Touhon ensiesiintymisen. Tämä tapahtui tarinassa The Health Nut, joka julkaistiin ensimmäistä kertaa elokuussa 1965 Italian Topolinossa ja SuomessaAkkarissa16/1966 nimellä Touho-serkun toilauksia.

Touho on huoleton hippi, joka ei pyri olemaan kukaan muu kuin oma itsensä oli tilanne kuinka kaoottinen hyvänsä. Teeskentely, mielistely tai turhanaikainen nolostelu eivät kuulu Touhon toimintarepertoaariin. Eikä häneltä puutu uskoa omiin kykyihinsä, mikä toisinaan tuottaa hieman harmiakin kanssa-ankoille. Mutta kuka voisi vastustaa tätä rentoa pipopäätä ja hänen haituviaan?

Suomessa Touho nähtiin ensi kerran Aku Ankassa 2/1966 tarinassa Kiusallista avuliaisuutta. Sen jälkeen sekasorron sankarista tuli vähitellen yksi suomalaisen ankkamaailman vakionaamoista. Nykyään Touhon tosin tapaa yleensä Taskukirjojen sarjoissa, sillä 2000-luvulla nelirivisiä eli Aku Ankka -kelpoisia Touho-seikkailuja on laadittu vain 32 tarinan verran. Carl Barks ei muuten rustannut ainoatakaan tarinaa, jossa Touho olisi ollut mukana.

Brasilialaisissa Disney-sarjoissa Touho seikkailee viittasankarina Lepakkoankan hahmossa. Hänellä on myös aatemaailmansa mukaisesti rauhan ja rakkauden nimeen vannova tyttöystävä Gloria.

Vuosi 2012 on Aku Ankassa omistettu sankareille. Vuoden mittaan tarkastellaan hiukan lähemmin kahtatoista sankarillista hahmoa, ja kunkin kuukauden sankari saa myös loistaa aina kolmessa numerossa keskimääräistä useamman sarjakuvan tähtenä. Kaikki valokeilaan päätyvät hahmot eivät suinkaan ole supersankareita, vaan mukaan mahtuu myös hahmoja, joiden sankaruus on enemmän sisäistä laatua tai kallistuu suorastaan antisankaruuden puolelle.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.