Jos jätevyöry uhkaa, viattomia eläinparkoja sorretaan tai luonnontuho lyö päälle, ei hätää – Sudenpennut rientävät apuun.

Maailmanlaajuisen partiojärjestön tunnetuimmat jäsenet ovat luonnollisesti kymmenen tähden kenraalit Tupu, Hupu ja Lupu. Heidän erätaitoja terästävä harrastuksensa esiteltiin Ankan suvun ystäville Carl Barksin käsikirjoittamassa ja piirtämässä kymmensivuisessa seikkailussa Operation St. Bernard vuonna 1951 (Pelastusoperaatio Huurusolassa ilmestyi Akkarissa 4/1972). Sarjassa juonisoppaa hämmentää myös Tuomenmarjoihin ammoin kuulunut Aku, joka vuosien saatossa on muutenkin auliisti jakanut pojille retkeilytietouttaan – yleensä vähemmän menestyksekkäästi.

Kaikkia eläviä olentoja arvostavista Sudenpennuista välittyy oivallisesti Barksin humanismi ja kunnioitus luontoa kohtaan. Nuo sillanrakentamisen mestarit ja pienten metsäneläjien sankarit ovatkin rehtiyden ja reiluuden perikuvia, onneksi sentään barksmaisella ilkikurisuudella höystettynä. Kunnolliset kolkkapojat esimerkiksi hiiltyvät hetkessä joutuessaan ottamaan mittaa tyttövartio Peukaloisista, jota luotsaa varsin kunnianhimoinen ja tormakka täti. Aivan yhtä omanarvontuntoisia ovat Sudenpentujen korkea-arvoiset johtajat, jotka jakelevat ylväsryhtisinä prenikoita kunnostautuneille partiolaisille. Aivan oman lukunsa tietenkin ansaitsisivat prenikoiden ohella mainitut arvonimet, kuten vaikkapa Ä.R.M.Ä.T.T.I. (Äärettömän Rauhallisuuden, Mittaamattoman Älyllisyyden

ja Tavattoman Tyyneyden Ihannekuva) tai P.U.S.K.A.L.A.L.L.I. (Pahasti Uhanalaisten Sienten, Kääpien ja muiden Arvoituksellisten Lahottajien Ansioituneille Löytäjille Luvattu Ilo). Unohtaa ei sovi myöskään partiojoukon arvostettua koirajäsentä. Kenraali Nuuh tavattiin ensimmäisen kerran hupailussa Dodgin Miss Daisy, joka nähtiin Akkarissa 27/1960.

Barksin ohella monien suosikki Sudenpentu-tarinoiden luojien kaartissa on Don Rosa, joka iloittelee suorastaan estottomasti sudarititteleillä sekä järjestön niin sanotulla salaisella aseella, Sudenpentujen käsikirjalla. Kirja oli ankanpoikien apuna ensimmäistä kertaa vuonna 1954 Barksin jatkosarjassa The Secret of Atlantis (Atlantiksen arvoitus, joka nähtiin vuoden ensimmäisessä Aku Ankassa). Don Rosan tarinassa The Guardians Of The Lost Library vuodelta 1993 (Kadonneen kirjaston vartijat, AA 44/2003) kerrotaan, että opus perustuu Aleksandrian kirjaston mittaamattomiin tietovarantoihin. Siksi sen sivuilta löytyvät niin muinaislyydian kielioppi kuin keskiaikaiset kartatkin.

Ties mihin sitä päätyy, kun lähtee Sudenpentujen kelkkaan. Siispä pesukarhulakki päähän ja kohti seikkailuja!

Vuosi 2012 on Aku Ankassa omistettu sankareille. Vuoden mittaan tarkastellaan hiukan lähemmin kahtatoista sankarillista hahmoa, ja kunkin kuukauden sankari saa myös loistaa aina kolmessa numerossa keskimääräistä useamman sarjakuvan tähtenä. Kaikki valokeilaan päätyvät hahmot eivät suinkaan ole supersankareita, vaan mukaan mahtuu myös hahmoja, joiden sankaruus on enemmän sisäistä laatua tai kallistuu suorastaan antisankaruuden puolelle.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.