Lontoon olympialaiset pyörähtävät käyntiin perjantaina 27. heinäkuuta. Sen kunniaksi Aku Ankan toimitus päätti muistella, millaisia harjoitusohjelmia Ankkalinnassa on vuosien saatossa noudatettu.

Aku on tunnetusti täysillä tai ei lainkaan -tyyppinen harjoittelija. Todiste tästä nähtiin Aku Ankan numerossa 30/2010, jossa rapakuntoinen kenttälupauksemme haastoi itsensä Lassi Virisen

lenkkeilymittelöön sarjassa Juonikas juoksukisa. Parin viikon tiukka treenikuuri osoittikin, että sohvaperuna voi muuntautua varsinaiseksi lihaskimpuksi. Myös rääkistä palautumisen salat ovat hyvin hallussa: litroittain jäätelöä lepotuolissa. ”Se nimittäin pitää poissa epäterveistä kuntoiluhullutuksista”, herra Ankkaa lainataksemme.

Tarinassa Ansiokkaat atleetit (AA 30/2010) Hessu tietää, että venyttely kuuluu oikeaoppiseen harjoitusohjelmaan. Lenkkiputken päätteeksi Mikki ja Hessu ovat valmiita singahtamaan Ankkalinnan maratonin lähtöviivalta matkaan, mutta kuten tavallista, kisa

lipsahtaa rosvojahdiksi.

Etelänleireilyyn puolestaan antaa mallia Roope-setä sarjassa Kitupiikki kuntokuurilla (AA 14/2011). Lajitekniikan hiomisen sijaan Roope tosin keskittyy alligaattoreiden hätistelyyn ja vaaranpaikoista poispääsyyn, mutta selvästi näilläkin harjoitteilla saavuttaa oivan juoksukunnon.

Treenaamisen ohella ankkalinnalaiset ovat kunnostautuneet myös kisaturisteina aina

kesäolympialaisten aikoihin. Vuonna 2008 Aku matkusti silloisen työnantajansa Lingin kanssa Kiinaan. Pekingiin, Ankka! -tarinassa (AA 32/2008) kaksikon oli määrä saattaa onnea tuova amuletti Lingin olympialaisiin osallistuvan veljenpojan käsiin. Yksi olympiadi taaksepäin mitaleista miteltiin Ateenassa. Tuolloin katsomossa istui Mikki sarjassa Leikkiä tulella (AA 34/2004). Aku puolestaan tunnusteli antiikin aikaisten kisojen tunnelmaa Kisaturistissa.

Mikäli urheilukärpänen on päässyt olympiakisojen alla puraisemaan pahemman kerran, kannattaa kaivaa esiin Carl Barksin urheiluhenkiset klassikot. Olympiakarsinnat (The Olympic Hopeful) -sarjassa Aku kokeilee taitojaan yleisurheilun eri lajeissa, ja Höyhensarjan mestari (Bubbleweight Champ) -tarinassa ankanpoikien huoltaja istutetaan nyrkkeilykehään. Ensimmäinen löytyy ainakin Aku Ankan numerosta  27/1996, ja jälkimmäistä voi selailla vaikkapa Aku Ankan parhaita 48 -albumista tai Tampereen murteella albumista Kyä viksup päriää.

Tuoreimmat kisatunnelmaan virittävät sarjat löytyvät Aku Ankka Ekstran numerosta 177, jonka johtosarjassa Aku ja Hannu saavat opetuksen rehdistä urheiluhengestä, ja uusimmasta Akkarista, jossa Aku toilailee komean päätöksen olympialaisten avajaisille. Millainenhan spektaakkeli Lontoossa nähdään?

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.