Millaisella kulkupelillä Akun tulisi sinun mielestäsi huristella? Nyt kaikilla visionääreillä on tilaisuus saada suunnittelemansa auto Akun alle.

Kuten tunnettua, Aku on jo vuosikymmenet huristellut vanhalla uskollisella 313:llaan. Auto ei ole Akulle vain sieluton peltilehmä, vaan hän suhtautuu hyrysysynsä oikkuihin kuin inhimillisen olennon temppuiluun. Kuinka monet kerrat Aku onkaan sanonut ystävyyden irti ja haikaillut uuden kaaran perään!

Akun autopulmista tehty myös roppakaupalla sarjoja. Tunnetuin lienee Barksin Koettakaa arvata!, jossa Akun lähimmäiset yrittävät saada selville, mitä Aku haluaa joululahjaksi. Loppujen lopuksi Aku saa kaikilta uuden auton – kultakin lahjanantajalta hieman omanlaisensa...

Tällä kertaa norjalainen Arild Midthun joukkoineen on rustannut seikkailun, jonka tekemiseen pääsette mukaan tekin, armaat lukijamme! Kuten kuvasta näette, on uusi auto taas tarpeen, ja sutki automyyjä onnistuu kaupittelemaan Akulle uljaan urheiluauton. Vaan millaisen? Sen suunnitteleminen on teidän tehtävänne! Koreimman kulkupelin suunnitellut saa hengentuotteensa osaksi tuota mainittua sarjaa Midthunin piirtämänä.

Loihdi siis paperille (tai ruudulle) uljain urheiluauto, minkä saat mielesi sopukoista kaivettua. Ainoana mielikuvitusta rajoittavana tekijänä toivomme, että auton on oltava avoauto, mutta muuten saat antaa luovuutesi laukata vapaasti! Ja mitä yksityiskohtaisempi piirros on, sitä uljaampana auto sarjassa toistuu. Valmis sarja julkaistaan Aku Ankassa nro 39/2015.

Lähetä piirroksesi 24.6.2015 mennessä sähköpostilla osoitteeseen aku.ankka@sanoma.com tai kirjeenä osoitteeseen Aku Ankka/Akun auto, PL 100, 00040 Sanoma. Myös Instagramissa voit osallistu merkitsemällä kuvan hässäkällä #akunauto. Mutta huomio! Jos käyttäjätilisi on yksityinen, näemme kuvasi vain, jos lähetät sen meille suoraviestinä!

Toimituksen teknis-esteettisesti suuntautunut raati valitsee voittajan kesäkuun loppuun mennessä, ja voittoisalle suunnittelijalle ilmoitetaan asiasta henkilökohtaisesti heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Voittaja julkistetaan syksyllä lehdessä, johon valmis sarjakuva tulee - aivan tarkkaa julkaisuajankohtaa sille emme tosin vielä tiedä.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.