Joulukuun viides ja Ankallispäivä ovat jo aivan nurkan takana. Sen kunniaksi galleriaan on avattu uusi näyttely.

Aku Ankan lukijapostin seassa saapui Mirella ja Mikael Aallolta oivallinen kysymys, jossa tiedusteltiin, onko Ankkalinnalla vaakunaa. Vastaus kuuluu "juu ja ei" – yksi versio vaakunasta on esimerkiksi julkaistu Akkarissa 10/2005 olleen Ankkalinnan kartan ylänurkassa, mutta mitään virallista totuutta asiassa ei ole, kuten ei monissa Ankkalinnaa koskevissa kysymyksissä yleensäkään. Siksipä toimitus päätti yksissä tuumin patistaa teidät, arvon lukijat, suunnitteluhommiin.

Millainen olisi siis sinun mielestäsi sopiva tunnus Aku Ankan kotikaupungille? Pitäisikö siitä käydä ilmi, kuka on pitäjän tunnetuin asukas vai tulisiko sen kuvata paikan kunniakasta historiaa? Kenties sinun mielestäsi vaakunassa tulisi olla tilaa kaupungin kenties kuuluisimmalle maamerkille Roope-sedän rahasäiliölle? Tai ehkä vaakunassa voisivat esiintyä kaikki asukkaat? Rajana on vain mielikuvitus! Pyöräytä suunnittelukoneesi käyntiin, taiteile oma ehdotus Ankkalinnan tunnukseksi ja lähetä se näytille galleriaan.

Aku Ankka -lehti ilmestyi Suomessa ensimmäisen kerran 5.12.1951, ja loppu onkin historiaa. Akkarin 60-vuotissynttäreiden kunniaksi 5.12. julistettiin viime vuonna Ankallispäiväksi. Päivän kunniaksi on tänäkin vuonna luvassa kaikenlaista pientä kivaa...

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.