Syyskuun toimintapaketista vastaa Voimakaksikko, joka on järjestyksessään 431. Aku Ankan taskukirja.

Kuten tapana on, ei uudesta Taskarista puutu vauhtia. Sen takaavat sivuilla seikkailevat Fantom Ankka, Mikki Hiiri, Eka Vekara, Karhukopla, Aku ja pojat sekä Rankku Kanuuna. Sarjojen piirtäjäkaartiin kuuluvat muiden muassa maan mainiot Andrea Freccero, Marco Gervasio ja Alessandro Pastrovicchio.

Voimakaksikon avaavassa sarjassa Roope-setä lähtee ankanpoikien kanssa tutkimaan lokin tuoman viestin alkuperää. Retkikunta päätyy merimatkan jälkeen Pekoa-saarelle, jolla Kroisos Pennonen piilottelee kohtalaisen kokoista salaisuutta.

Muissa Taskarin 431 tarinoissa Karhukoplan kuomat pääsevät tositelevisiotähdiksi, kun he päättävät osallistua Kelmikertoimeen. Sanotaanko, että luvassa taitaa olla telkkarisyksyn katsotuin ohjelma. Myös Aku halajaa tähdeksi. Hänellä on tosin tähtäimenään toisenlaiset parrasvalot sarjassa Teatterin taika. Onko ystävällämme kerrankin onni myötä, kun uusia kykyjä etsivä ohjaaja huomaa hänet? Entä mitä ihmettä Mikki ja Eka Vekara toimittavat Titanissa?

Tiesitkö, että sarjispalvelustamme Aku Ankka Lataamosta löytyy myös vino pino Taskareita? Palvelu on maksullinen, mutta tutustumaan pääsee toki Roope Ankankin suosimaan nollan euron sopuhintaan.

https://lataamo.akuankka.fi/

 

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.