Aku Ankka on saanut upouudet nettisivut.

Akkarin toimitus kutsuu kaikki vanhat tutut tutustumaan uuteen nettisivuunsa, joka napakan suunnittelun ja tiukan bittipultin vääntelyn jälkeen saadaan viimein yleisölle avoimeksi.

Vaikka sivusto näyttääkin nyt ihka uudelta ja uljaalta, suuriin sisältömuutoksiin ei ole ollut tarvetta. Edellisen sivuston suurin ongelma oli, ettei se sallinut kuvallisesti uljaita nostoja etusivulle – eipä juuri teksteinkään. Sivustomme aarteet eivät päässeet esille arvoisellaan tavalla. Tämä puute on nyt taatusti korjattu ja kaikki uljas sisältö on paremmin kaikkien Akun ystävien saatavilla.

Jos nettiprojekteista jotain voi oppia, niin mitään ei kannata pitää lopullisena totuutena tai valmiina urakkana. Osittain juuri siksi julkaisemme sivuston juuri nyt juhannusviikolla, jolloin emme edes odota kävijöiden suurta hyökyä. Haastammekin teidät Akkarin sivuston kaikkein uskollisimmat talkoisiin! Taittakaa sanan peistä keskustelupalstalla, miten saisimme nykyisestä sivustosta vieläkin paremman. Miten artikkelit tai kirjasto pitäisi järjestää, ovatko blogit reilassa, miten teille tärkeimmät asiat pitäisi nostaa etusivulle tai mitä nyt sivustosta ikinä mieleen juolahtaakaan. Toimitus seuraa keskustelua silmä tarkkana ja takuulla toteuttaa parhaat toiveet tai ideat – teitä vartenhan me näitä sivuja ylläpidämme!

Kohtasimme muutamia teknisiä haasteita, kun toimme sisältöä vanhalta sivustolta. Galleria ja osa peleistä siirtyy vasta muutaman päivän kuluttua, mutta ohraisimmin kävi Akupedialle. Ei huolta, se palaa entistä ehompana ja helppokäyttöisempänä vuoden loppupuolella. Hiidenkirnun (Kiitos!) johdolla valikoimme 113 kiintoisinta artikkelia pahinta tiedonjanoa sammuttamaan.

Muutamia mukavia uutuuksiakin saimme, esimerkiksi paatuneita ankisteja ilahduttanee ihka ensimmäisestä Aku Ankan päivittäisestä sanomalehtistripistä alkava Al Taliaferro -kavalkadi. Uusi Päivän strippi päivittyy joka päivä tasan kello 13.13...

Toivottavasti viihdytte!

Toimituksen puolesta,

Aki

Päätoimittaja

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.