Kas! Ankkalinnan virkavallan edustajina häärivät Karhukoplan konnat, ja Aku seikkailee ankanpoikien ja Iineksen kanssa vuodessa 3000… ja koko konkkaronkka solkkaa ehtaa englantia! Whaaat? No worries! Maailma ei ole kääntynyt päälaelleen, painosta on vain juuri putkahtanut jo kolmas englanninkielinen Taskari In English 3: Stories from Duckburg.

Kesälomalla pääsit kenties itsekin käyttämään englantia:
ehkä

kävit ulkomailla tai tapasit muualta tulleita turisteja kotimaassa. Kansainvälisissä kohtaamisissa turvataan yleensä maailmankieli englantiin. Nyt pimenevinä syysiltoina on hyvä verestää muistia ja myös oppia uutta tulevia tapaamisia varten. Siihen englanninkielinen Taskari on omiaan. Donald Duck sekä Huey, Dewey ja Louie ynnä muut tutut ankkalinnalaiset tekevät kielenopiskelusta hauskaa – ja vaikka kuplat ovat kaikissa kirjan kahdeksassa tarinassa alusta loppuun englantia, löytyy kunkin sivun alalaidasta sanasto, josta voit tarkistaa harvinaisimmat ilmaukset. Niinpä sormi ei mene suuhun, vaikka et kaikkea heti ymmärtäisikään.

Tervemenoa siis kielimatkalle eksoottiseen Duckburgiin! Sarjakuvissa sankarimme seikkailevat niin tässä päivässä kuin tulevaisuudessakin – ja tempautuupa Aku mukaan myös entisajan Englantiin hirtetyn miehen jalanjäljissä. Eikä siinä vielä kaikki! Kirjaa lukiessasi saat myös nähdä omin silmin – I mean you’ll see for yourself – millainen on isojalka – ehm… bigfoot!

Get ready for an adventure!

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.