Lokakuun Pelinurkan nettijatkot

Akkarin 42 Pelinurkassa on arvioitu tämän syksyn uutuuspeli Disney Infinity. Peleistä kiinnostuneille on nyt tarjolla arviot myös peleistä Castle of Illusion HD Starring Mickey Mouse, Duck Tales Remastered ja Where's My Water 2, joista tässä esitellään viimeksi mainittu.

Where's My Water? 2

Kosketusnäyttölaitteille tarkoitetussa Where's My Waterissa on tavoitteena johdattaa vesimassat kylpyvettään odottelevan Swampy-krokotiilin luokse ja kerätä samalla mahdollisimman monta kylpyankkaa. Veden ja ammeen välissä olevat maakerrokset raivataan tieltä etusormen avulla.

Vedelle on kaivettava mahdollisimman edullinen reitti, joka osuu samalla linjaan mahdollisimman monen kumiankan kanssa. Vesi tottelee painovoimaa. Jos esimerkiksi kentän reunassa on reikä tyhjyyteen, vesi valuu ulos, jos alta ei ehdi kaivaa maata pois. Tavoitteena on johdattaa vesi ruudun alalaidassa olevaan suulakkeeseen, josta neste matkaa Swampyn suihkuun.

Kakkosessa meininki jatkuu samanlaisena, mutta alle euron hintaisen ykkösen sijaan Swampyn toista seikkailua jaetaan ilmaiseksi. Ilmaisia kylpyjä ei ole olemassakaan, joten kakkonen luottaa siihen, että pelaajat käyttävät oikeaa rahaa virtuaalisten helpotusten hankkimiseen.

Swampy menettää pelissä energiaa, jota riittää kerrallaan noin kymmeneen yritykseen. Kun virta loppuu, energiavarojen palautumista on odoteltava päätelaitteesta riippuen vartista puoleen tuntiin. Toinen vaihtoehto on vinguttaa luottokorttia pelin sisäisellä kauppapaikalla tai painaa pelin Facebook-nappulaa, jolloin peli mainostaa itseään omalla Facebook-seinällä.

Kauppapaikka tai Facebook-kikkailu eivät vielä tässä vaiheessa toimi Windows Phone -käyttöjärjestelmää hyödyntävillä laitteilla, kuten esimerkiksi Nokian Lumia-puhelimilla, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jää odottaminen. Tekijät ovat sentään hieman lyhentäneet aikoja, sillä Lumian kanssa vaihtopenkkiä kulutetaan noin vartti kerrallaan.

Jos energiamittarin haluaa täyteen, sitä on odotettava noin tunnin verran. Ratkaisu kismittää, sillä nyt energiaa ei voi ostaa, vaikka haluaisi. Peli keskeytyy juuri silloin, kun pääsee vauhtiin.

Pelissä on mahdollista pärjätä ilman helpotuksiakin, mutta ykkösen rennosta puuhastelusta ollaan kaukana. Jotta noin sadan kentän mittaisessa pelissä pääsee etenemään seuraavaan kenttänippuun, on jokaisesta yksittäisestä tehtävästä kerättävä mahdollismman monta kumiankkaa.

Ykkösessä liian vaikean kentän pystyi ohittamaan, mutta enää moinen ei onnistu. Liian tiukkojen suoritusvaatimusten ansiosta pelaaminen muuttuu nopeasti tympeäksi suorittamiseksi, jossa jokainen kenttä on pelattava useaan kertaan uudelleen, jotta paras mahdollinen reitti ankkavaraston kartuttamiseksi löytyy.

Peli itsessään toimii edelleen mainiosti. Etusormi raivaa tunnelia vesimassoille ja vedenpinnan kaltevuutta voi muutella kallistelemalla laitetta. Uudet pelimuodotkaan eivät ole yhtään hassumpia ja kenttiä täydentävät haastetehtävät muuttelevat perinteistä pelikonseptia kääntämällä esimerkiksi koko tason ylösalaisin.

Kakkonen lisää päähahmon rinnalle kaksi muutakin krokoa, Crankyn ja Allien. Myöhemmin pelissä hahmot vaihtuvat ja samalla myös vesi saa rinnalleen pinkin myrkkylitkun ja höyryn, jotka käyttäytyvät tyystin eri tavoin kuin pelin perusnesteenä toimiva kylpyvesi. Allie nauttii höyrypesusta, joten ylöspäin kipuava höyry on annosteltava veden avustuksella hänen käyttöönsä, vaaleanpunainen tökötti on taas Crankyn herkkua.

Eri nestetyypit nostavat pulmailun kokonaan uudelle tasolle ja ykköstä imitoivan alun jälkeen vesiseikkailu nousee myrkyn ja höyryn ansiosta jatko-osan arvoiseen asemaan. Pelkkien tunneleiden lisäksi krokoille aiheutuu päänvaivaa myös putkistoista, joita pitkin nestettä toisinaan juoksutetaan.

Kokonaisuutena krokotiilipähkäilyn jatko-osa astuu vaaksan väärään vaihtaessaan maksullisuuteen. Erityisesti pelaamista rajoittava, keinotekoisten aikarajoitusten riivaama energiapelleily kismittää oikein toden teolla. Pelin rakennetta on myös rukattu entistä suorituspainotteisemmaksi. Kestoa ja vaihtelua pelissä piisaa, mutta niin myös haastetta, kiitos älyttömien ankkavaatimusten.

Jos Swampyn seikkailut eivät ole ennestään tuttuja, kannattaa putkimieshommat aloittaa ykkösestä. Huomattavasti helpompi vesipulmailu antaa paljon enemmän löysää ja toimii hyvänä harjoittelumateriaalina haastavampaa kakkosta varten.

Peliarvostelut on tehty yhteistyössä samaan lehtitaloon kuuluvan Pelit-lehden kanssa.

Tuukka Grönholmin arvio Disney Infinitystä löytyy myös Pelit-lehden numerosta 10/2013, samoin Juho Kuorikosken arvio Castle of Illusion Starring Mickey Mouse -pelistä. DuckTales Remastered -pelin arvio ilmestyi myös Pelit-lehdessä 9/2013. Where's My Water? 2 -arvio sen sijaan on tarjolla vain täällä Akkarin saitilla.

ajk master
Seuraa 
Liittynyt19.9.2013

Turhauttava ilmaiskylpy

eharlas 02.11.2013 klo 18:00 ajk master 02.11.2013 klo 17:38 candy357 01.11.2013 klo 19:08 Miten kuva pannaan tohon ruutuun???? sen minäkin haluaisin tietää. eli voisin kysyä nyt vaikka miten LINKATAAN!!! Tuo on Toimituksen (vai jonkun muun?) tekemä artikkeli tälle sivustolle. Tavalliset käyttäjät eivät voi lisätä kuvia viesteihinsä. jaahas
Lue kommentti

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.