Iines-pokkari 7 Tyttöjen ilta ilmestynyt!

Pakkanen paukkuu, mutta uudessa Iines-pokkarissa lämmitellään vielä ystävänpäivän jälkitunnelmissa. Tyttöjen kesken on niin mukavaa, että Iines koettaa kuvitella, millainen maailma olisi ilman miehiä. Akustahan on Iinekselle pelkkää harmia – vai onko? Ei tyttöporukassakaan aina selvitä hankaluuksitta, minkä Iines saa huomata esitellessään vanhalle ystävälleen Klaaralle uuden tuttavansa. Kuka jääkään kolmanneksi pyöräksi?

Minnin laajaan ystäväpiiriin kuuluvat Mikin ja tyttökaverien lisäksi myös lukuisat eläinystävät. Mikki ei ole uskoa korviaan kuullessaan Minnin saaneen metsän haltijalta kyvyn ymmärtää eläinten kieltä. Ennakkoluulottomuutta tarvitaan myös silloin, kun Minni saa yllätysvieraakseen oikean kummituksen. Mutta mitä tehdä haamun hirmuiselle hikalle?

Iineksen ja Minnin lisäksi menossa ovat mukana myös muut tutut ankkalinnattaret, kuten Heluna, neiti Näpsä, Mummo Ankka ja Milla Magia. Kirjassa on yhdeksän vauhdikasta tarinaa, joista peräti kahdeksan julkaistaan Suomessa ensi kertaa. Tarinoista vastaavat Aku Ankan taskukirjasta tutut huippupiirtäjät, kuten Giorgio Cavazzano, Lara Molinari, Silvia Ziche ja Corrado Mastantuono.

Seuraava Iines-pokkari ilmestyy kesäkuussa. Silloin Iines ja muut Ankkalinnan tytöt nähdään kesälomatunnelmissa.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.