Aku Ankan Satasivuisten viidestoista osa Unelmien poikamies ilmestyy Lehtipisteisiin helmikuun puolessavälissä, viikolla 7.

Aku Ankan Satasivuisten viidestoista osa Unelmien poikamies ilmestyy Lehtipisteisiin helmikuun puolessavälissä, viikolla 7.

Satasivuisissa seurataan tällä kertaa ankkalinnalaisten toilailuja rakkauden kilpakentillä. Unelmien poikamies on täynnä punastelevia roistoja, kompuroivia konstaapeleja ja mustasukkaisuudesta kihiseviä kavaljeereja.

Lemmen pauloissa ovat niin Aku ja Iines, Musta Pekka ja Hertta kuin Roope ja Riitta. Aku huomaa ikäväksi yllätyksekseen saaneensa kilpakosijan runoilijasta, joka on puhunut Iineksen pyörryksiin. Poliisilaitoksella taas alkaa tapahtua, kun Reino Murske ihastuu ja päästää sydämensä valitulle harkitsemattoman valheen. Amor tekee temppujaan alamaailmassakin. Musta Pekka on kahden tulen välissä: valitako konnan kunnia vai Hertan hellät tunteet?

Albumissa on viisi tarinaa, joista yhtäkään ei ole julkaistu Suomessa aikaisemmin, joukossa muiden muassa Romano Scarpan Kultivoitunut kilpakosija vuodelta 1966.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.