Tänään 25.2.2009 avautuu Taidemuseo Tennispalatsissa Helsingissä (Salomonkatu 15) suurnäyttely Walt Disney ja Euroopan taide.

Tänään 25.2.2009 avautuu Taidemuseo Tennispalatsissa Helsingissä (Salomonkatu 15) suurnäyttely Walt Disney ja Euroopan taide. Se esittelee sekä Disneyn animaatiostudion tuotantoa vuosilta 1928?1967 että eurooppalaista 1800- ja 1900-luvun taidetta ja kirjallisuutta, jotka ovat vaikuttaneet Disneyn animaatioklassikoiden kuvamaailmoihin.

Yhdysvaltain Burbankissa sijaitsevan Disney Animation Research Libraryn kokoelmista on esillä monia aarteita piirustuksista ja maalauksista pienoismalleihin. Niiden rinnalle on ripustettu Disneyn taiteilijoita inspiroineita taideteoksia Euroopasta. Mielenkiintoisimpia yhteistyökuvioita on Walt Disneyn ja Salvador Dalín yhdessä kehittelemä lyhytelokuva Destino, joka valmistui vasta 2003 Dalín suunnitelmien pohjalta.

Suomalaisia hivelee eniten Fantasia-elokuvaan alkujaan suunniteltu episodi, joka perustui Jean Sibeliuksen sävellykseen Tuonelan joutsen. Se ei koskaan valmistunut, mutta näyttelyssä on esillä luonnoksia ja tausta-aineistoa.

Näyttely jatkuu 31.5.2009 saakka. Lisätietoja saat osoitteesta www.taidemuseo.fi.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.