Vuosi 2015 on pyörähtänyt hyvää vauhtia käyntiin, ja sen mukanaan tuomat uudistukset löytyvät jo lehtihyllyistä. Roope-setä ilmestyy tänä vuonna kymmenen kertaa. Vuoden lehdistä neljä on muhkeita 132-sivuisia platinanumeroita, joista ensimmäinen – Romano Scarpalle omistettu – näki päivänvalon heti tammikuun alussa.

Upeat platinanumerot keskittyvät kukin yhden italialaisen mestaripiirtäjän sarjoihin, ja tekijät ja taustat esitellään kiinnostavin artikkelein. Vuonna 2015 oman erikoisnumeronsa saavat  Romano Scarpan lisäksi Giorgio Cavazzano, Silvia Ziche ja Luciano Bottaro ­– kaikki Roope-sedän lukijoille tuttuja taitureita.

Platinanumeroiden lisäksi vuoden mittaan ilmestyy kuusi normaalinumeroa tuttuun, hyväksi havaittuun tyyliin vakiopalstoineen ja sarjoineen. Vuoden 2015 teemana on Roopen lähipiiri, ja esittelyyn pääsevät niin vanhan visukintun ystävät kuin vihollisetkin.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.