Tänä vuonna lukijat pääsivät äänestämään perinteisen Akkarin kannen lisäksi myös parasta Taskarin kantta ja parasta tarinaa. Äänestysten voittajat erottuivat joukosta selvästi, mutta muuten tulokset olivat varsin tasaiset.

Aku Ankan kansista eniten miellytti vuoden 2014 ensimmäinen kansi, eikä ihme. Carl Barksin Luotilaakson sheriffi -tarinaan liittyvä maestron itsensä laatima kansi on jylhän komea. Aivan kannoille kiri niin ikään jylhä Marco Rotan kansi, jossa Aku poseeraa viikinkivermeissä. Kolmostilasta taistelivat rinta rinnan viimevuotisten somekohujen siivittäminä kannet 10 ja 24 – tarinaan Pitkä matka Hopeavaaraan liittyvää karhukanttahan epäiltiin kannanotoksi Ukrainan tilanteeseen ja kannessa 24 olevaan vaasiin oli livahtanut kiinankielinen vessavitsi.

Taskarikansiäänestyksessä voiton vei numero 413 eli Star Wars -henkinen Tähtien setä: Vastaisku. Andrea Frecceron taiteilema Tähtien setä kahmaisi peräti 27 prosenttia äänistä, ja kymmenien äänien taakse jäivät mm. tasaisen pidetyt 420 (Nokittaja) ja 416 (Vaivan palkka).

Parhaan tarinan äänestäminen ei ainakaan vielä saanut järin sankkoja kansanjoukkoja liikkelle, mutta voittaja oli silti selvä: eniten ääniä sai Knut Nærumin, Tormod Løklingin ja Arild Midthunin joulun alla julkaistu jatkotarina Orpojen joulu. ”Orpojen joulu oli koskettava, jännittävä, lämminhenkinen ja yllätyksellinen”, kommentoi eräs tarinaa äänestäneistä. Lisäksi jatkista kiiteltiin mm. Barks–Rosa-perinteen kunnioittamisesta.
Pidettyjä olivat niin ikään Mau Heymansin hykerryttävä lintufarssi Outoja lintuja (AA 20) ja jo kansiäänestyksessä suosiota niittänyt Barksin Luotilaakson sheriffi. Mainitsemisen arvoista lienee myös, että kaksikon Nærum-Midthun käsialaa olivat seuraavaksi eniten kiitosta keränneet tarinatkin, nimittäin somehupailu Vapaaksi verkosta (AA 8) ynnä norjalaisen shakkimestari Magnus Carlsenin ideoima Shakki ja matti (AA 47).

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.