Nightwishin uusi biisi The Crow, The Owl And The Dove soi maailman ensisoittonaan vain Aku Ankan nettisivuilla!

Aku Ankalla on tarjolla lukijoilleen todellinen herkkupala, kun Nightwishin tulevan Imaginaerum-levyn biisi tärähtää ensi kertaa maailmassa vain Akkarin ystävien korviin. Bändin biisinikkari Tuomas Holopainen on tunnettu Ankka-fani, joten hänestä oli luontevaa antaa kunnia nimenomaan muiden Akun ystävien ulottuville.

Millainen biisi on kyseessä, Tuomas?

– Kappale juontaa juurensa Henry David Thoreaun elämänmakuisiin ajatuksiin sekä basisti-laulajamme Marco Hietalan moskovalaisessa takahuoneessa soittelemaan akustiseen kitarariffiin. Se henkii ankanpojillekin ominaista, luonnonläheistä sudenpentuviisautta sekä Mummo Ankan seesteisyyttä, sanoituksista löytyy ripaus Akun uhmakkuutta ja c-osa vie meidät kelttivivahteineen Roopen synnyinseuduille Skotlantiin. 

Tervetuloa matkalle ja toivottavasti pidätte kuulemastanne!

Joulukuun 2011 palkintotehtävän voittajat

Joulukuun palkintotehtävän voittajien nimet eivät toimitusteknisistä syistä ehtineet viime viikolla ilmestyneeseen Aku Ankkaan numero 5/2012, vaikka ne oli alun perin tarkoitus siinä julkaista.

Nyt kaikki voittajat on tavoitettu henkilökohtaisesti, ja voimme vihdoin julkistaa listan niistä onnellisista, jotka pääsevät kuuntelemaan Nightwishin keikkaa ja myös tapaamaan bändiä backstagelle jollakin Suomen-kiertueen paikkakunnista.

Voittajat ovat Ville Havukainen, Juurikka; Isabella Martikainen, Oulu; Annakaija Rantanen, Kuopio; Ville Vuorio, Tampere ja Laura Westman, Kitee. Onnea!

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.