Toimituksen esittely ja yhteystiedot

Aku Ankka -tuotteiden parissa pakertaa varsin toimelias tiimi: käsistämme lähtee kuukausittain muun muassa neljä tai viisi Aku Ankka -lehteä, ainakin yksi Aku Ankka Ekstra, Roope-setä ja Taskari sekä lukuisia kirjoja ja albumeita. Lisäksi huolehdimme Aku Ankan nettisivujen sekä Facebookin, Twitterin ja Instagramin päivittämisestä ja kehittelemme Ankka-fanien iloksi uusia uljaita tuotteita – ponnistuksista suurin lienee Aku Ankka Lataamo.

Ankka-tiimin uutterat kuplatyöläiset

Aki
Akkarin päätoimittajana ja Ankkalinnan yleisenä päämiehenä Akilla on lusikkansa melkein joka sopassa luiruista liemistä sakeaan sarjistekstirokkaan. Akin saattaa myös bongata somekanavistamme ankkalinnalaista ajatusten Tonavaa luotaamassa.

Viia
Pitkästä pinnastaan tunnettu somematami Viia keskittyy Pärstäpankin, Ankstagramin, Visertimen ja nettisivujen hallinnointiin. Siinä sivussa lusikka eksyy Akin lailla milloin mihinkin sarjissoppaan Aku Ankasta kovakantisiin kirjoihin.

 

Emppu
Toimitussihteeri Elinan vankkaakin vankempi kuplakokemus on jo sitä luokkaa, että voidaan puhua Aku Ankan sielun ja mielen tarkimmasta tulkitsijasta. Viikko-Akkarin tekemisen ohella Emppu kantaa päävastuun Aku Ankka Ekstroista, joiden hollantilaisen äkkiväärä huumori jaksaa aina huvittaa toimitusta.

 

Lilli
Ylen rauhallisesti kaiken ottava Lilli hallinnoi päätyökseen Aku Ankka Lataamoa.Lillille siis kannattaa esittää toiveita, jos Lataamosta pitäisi löytää jokin tietty tarina, tai jos sattuu törmäämään sarjakuvia lukiessaan ruutuun, joka sopisi jaettavaksi. Lataamohommien ohella Lilli toimittaa Akkaria.

Mika
Mika on työmyyrä, joka puhuu vähän mutta asiaa. Italialaisen Disney-tuotannon asiantuntijana hän on aina valmis taittamaan sanan peistä vaikkapa Molinarin viivan kaarista. Mika on myös pelaamisen erikoismies, ja hänen aivoituksiaan on hyödynnetty erityisesti The Duckforce Rises -pelin tekemisessä.

 

Anna
Annan tapa kirjoittaa ennen kuin ajattelee on vertaansa vailla! Terävän kielen sivallukset osuvat kuitenkin aina maaliinsa, eikä Anna ainakaan mielipiteiden puutteeseen kupsahda. Anna vastaa Roope-setä-lehdestä ja toimitttaa samalla Taskareita sekä kovakantisia kirjoja, kuten Mikakin.

 

Jenni
Jenni aloitti ankkauransa kääntäjänä, joten hänellä on kupliin vankka ruohonjuuritason näppituntuma. Nykyisin myös digihommat ovat Jennin erikoisalaa, onhan hän Aku Ankka Juniori lehden ja -digipalvelun ”äiti”.

 

 

 

Toimituksen yhteystiedot:

 

Postiosoite

PL 100

00040 Sanoma

 

Sähköposti

aku.ankka@

sanoma.com