Heräsikö kysymys sivuston käytöstä? Katso, löydätkö vastauksen täältä.

 1. Rekisteröityminen
 2. Unohtunut salasana
 3. Kirjautumisongelma
 4. Oma profiili
 5. Palaute
 6. Akupedia
 7. Keskustelut
 8. Kirjoittamisongelma
 9. Ankallisgalleria
 10. Kirjasto
 11. Ankkakauppa
 12. Kuukauden palkintotehtävä
 13. Pelit ja puuhat
 14. Flash Player

1. Miten rekisteröidyn sivustolle?

Aku Ankan verkkopalveluun kannattaa rekisteröityä, sillä vain rekisteröityneet käyttäjät voivat mm. osallistua keskusteluihin, lähettää piirustuksia Ankallisgalleriaan ja kommentoida blogikirjoituksia. Rekisteröintilomakkeen saat auki klikkaamalla sivun ylälaidan ”Rekisteröidy”-linkkiä. Jokainen rekisteröityjä tarvitsee oman sähköpostiosoitteen, eli samaa osoitetta voi käyttää vain yksi henkilö.

Rekisteröintilomakkeeseen pitää täyttää nimimerkki, jonka saat itse keksiä. Se kannattaa kuitenkin valita huolella, sillä sitä ei voi myöhemmin vaihtaa. Nimimerkki on jatkossa oma ”käyntikorttisi”, eli kaikkiin sivulle lähettämääsi materiaaliin, kuten keskusteluviesteihin ja Ankallisgalleriapiirroksiin ym., liitetään nimimerkkisi.

Jos olet jonkin Ankkalinnan sarjakuvalehden tilaaja, niin rekisteröintilomakkeeseen kannattaa täyttää lehden takakannen osoitelipukkeesta tai laskusta löytyvä asiakasnumero, sillä tilaajat saavat Aku Ankan kaupasta tilaajaetuja. Asiakasnumero löytyy lehden takakannesta, se on osoitetarran yhdeksän ensimmäistä numeroa. Asiakasnumero löytyy myös lehden laskuista.

Mikäli olet alle 15-vuotias, pyydämme sinua täyttämään rekisteröintilomakkeeseen myös huoltajasi sähköpostiosoitteen. Lähetämme sen jälkeen huoltajallesi sähköpostiviestin, jossa kerrotaan sinun rekisteröityneen Aku Ankan verkkopalvelun käyttäjäksi. Mikäli huoltajallasi ei ole sähköpostiosoitetta, voit myös pyytää häneltä luvan verkkopalveluun rekisteröitymiseen ja rastittaa kyseisen kohdan rekisteröintilomakkeessa.

Täytettyäsi rekisteröintilomakkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin. Sinun täytyy klikata viestissä olevaa linkkiä rekisteröinnin vahvistamiseksi. Jos linkin klikkaaminen ei toimi, voit ”maalata” kyseisen linkin ja kopioida sen painamalla CTRL ja C -näppäimiä yhtä aikaa, ja liittää osoitteen sitten internetselaimen osoitekenttään napsauttamalla osoitekenttää ja painamalla yhtä aikaa CTRL ja V -näppäimiä. Kun painat sen jälkeen enter-näppäintä, pitäisi vahvistussivun avautua.

Mikäli et jostain syystä saa vahvistusviestiä sähköpostiisi, ota yhteyttä tekniseen asiakaspalveluun.

1a. Minulla ei ole sähköpostiosoitetta, miten pääsen rekisteröitymään Aku Ankan verkkopalveluun?

Internetistä on saatavilla lukuisia ilmaisia sähköpostipalveluja. Hanki itsellesi jokin ilmainen sähköpostilaatikko, niin pääset sen jälkeen rekisteröitymään.


2. Olen unohtanut salasanani, mitä teen?

Jos olet unohtanut salasanasi, voit tilata sähköpostiisi uuden salasanan esimerkiksi rekisteröintilomakkeen ylälaidassa olevasta linkistä. Rekisteröintilomake avautuu klikkaamalla sivuston ylälaidassa olevas Rekisteröidy-linkkiä.


3. Miksi en pääse kirjautumaan sivulle?

Mahdollinen syy on se, että olet rikkonut vakavasti keskustelupalstan sääntöjä ja poliisimestari Sisu on passittanut sinut tyrmään. Tuona aikana et pääse kirjautumaan sivustolle ollenkaan. Kannattaa yrittää parin päivän kuluttua uudestaan ja toivoa, että poliisimestari Sisu on ollut hellämielinen ja vapauttanut sinut. Muistathan jatkossa noudattaa nettisivuston sääntöjä!


4. Miten voin muokata omaa profiiliani?

Kun olet saanut rekisteröinnin suoritettua, klikkaa sivuston ylälaidan ”Omat tiedot” -linkkiä, josta avautuvalla sivulla voit esimerkiksi vaihtaa salasanasi ja tarkistaa asiakasnumerosi. Sivuston alalaidassa on nappi ”Voit valita profiilikuvasi tästä”, jota klikkaamalla pääset valitsemaan itsellesi haluamasi profiilikuvan. Kuvan voi myöhemmin vaihtaa samasta paikasta. 


5. Miten voin antaa palautetta?

Jos haluat lähettää palautetta Aku Ankka -lehdestä tai Aku Ankan verkkopalvelusta, voit tehdä sen palautelomakkeella. Palaute-linkki löytyy jokaisen sivun alalaidasta Aku Ankan punaisen postilaatikon kuvan vierestä. Jos tarvitset opastusta nettisivujen käytöstä, voit myös soittaa tekniseen asiakaspalveluumme, joka palvelee numerossa 0303 61 313 arkisin kello 10.00–16.00.

5a. Missä voin tehdä osoitteen- tai tilausmuutoksen?

Osoitteenmuutos- ym. tilauksiin liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä Sanoma Magazinesin asiakaspalveluun.

5b. Minulla on sivuston käytössä teknisiä ongelmia, enkä saa niitä ratkaistua vaikka olen lukenut tämän sivun sisällön. Mikä avuksi?

Voit soittaa tekniseen asiakaspalveluumme puhelinnumeroon 0303 61 313 arkisin kello 10-16 välisenä aikana kaikissa sivuston käyttöön liittyvissä ongelmissa. Voit myös ottaa yhteyttä tekniseen asiakaspalveluun joka sivun alalaidasta löytyvän Palaute-linkin kautta.


6. Mikä on Akupedia?

Akupedia on kaikkien ankkafanien ehtymätön tietolähde. Kaikilla sivuston käyttäjillä on oikeus lukea Akupedian artikkeleita. Tällä hetkellä artikkeleiden lisääminen Akupediaan ei valitettavasti onnistu, mutta toiminto tulee uudelleen käyttöön myöhemmin.


7. Miten voin osallistua keskusteluihin?

Kaikki rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa Aku Ankan keskustelupalstoille. Voit kirjoittaa keskusteluihin viestejä joka päivä kello 7–22 välisenä aikana, muina aikoina viestejä voi vain lukea. Keskusteluissa pitää noudattaa keskustelusääntöjä, jotka löytyvät Keskusteluosion etusivulta. Säännöt kieltävät esim. lisäämästä viesteihin linkkejä ja kuvia, haukkumasta toisia käyttäjiä, paljastamasta omia tai muiden käyttäjien yhteystietoja ja käyttämästä voimasanoja. Poliisimestari Sisu passittaa sääntöjen rikkojat väliaikaisesti jäähylle, jolloin viestien kirjoittaminen ei ole mahdollista. Pahasta rikkeestä seuraa koko Ankkaprofiilin käyttökielto, jolloin ei enää pääse kirjautumaan sivustolle. Toimituksella on oikeus päättää jäähyjen jaosta ja pituudesta. Lisäksi toimituksella on oikeus moderoida viestejä ja poistaa niistä asiattomuuksia.

Mikäli huomaat keskustelupalstalla asiattoman viestin, klikkaa viestin yhteydessä olevaa ”Ilmoita asiattomasta viestistä” -linkkiä, niin toimitus saa asiasta tiedon.

7a. Keskustelupalstalle kirjoittamaani viestiä on muokattu/keskusteluviestini on poistettu, miksi?

Keskustelupalstan säännöt kieltävät mm. linkkien lisäämisen viesteihin, voimasanojen käytön, muiden käyttäjien haukkumisen sekä omien yhteystietojen eli esim. nimen, osoitteen ja puhelinnumeron julkistamisen. Toimituksella on oikeus moderoida keskustelupalstalle lähetettyjä viestejä ja poistaa niistä asiattomuudet sekä niihin lisätyt linkit ja yhteystiedot.


8. Miksi en pääse kirjoittamaan keskustelupalstalle?

Keskustelupalstalle voivat kirjoittaa vain rekisteröityneet käyttäjät. Sinun täytyy muistaa myös kirjautua sivustolle ennen kuin alat kirjoittaa keskusteluviestejä. Rekisteröitymislomakkeen löydät sivuston ylälaidassa olevan Rekisteröidy-linkin takaa. Sivustolle kirjaudutaan kirjoittamalla oma käyttäjätunnus eli sähköpostiosoite sekä rekisteröityessä keksimäsi salasana sivuston ylälaidassa oleviin laatikoihin.

Keskustelut ovat auki joka päivä klo 7–22, jolloin niihin voi kirjoittaa.

Kolmas mahdollinen syy on se, että et ole noudattanut keskustelupalstan sääntöjä, ja poliisimestari Sisu on passittanut sinut joksikin aikaa jäähylle. Tuona aikana et pääse kirjoittamaan keskustelupalstalle etkä blogikommentteihin. Kannattaa yrittää seuraavana päivänä uudestaan ja toivoa, että poliisimestari Sisu on ollut suopea ja vapauttanut sinut. Muistathan jatkossa noudattaa keskustelupalstan sääntöjä!


9. Mikä on Ankallisgalleria?

Ankallisgalleriassa on näytteillä käyttäjien lähettämiä Ankkalinna-aiheisia taideteoksia. Kaikilla rekisteröityneillä käyttäjillä on mahdollisuus lähettää Ankallisgalleriaan omia taideteoksiaan. Toimitus valitsee julkaistavat kuvat, ja epäasialliset, kopioidut ja aiheeseen kuulumattomat kuvat jätetään julkaisematta. Ankallisgalleriassa on kaksi jatkuvaa näyttelyä: ”Piirustuskoulun satoa”, jonne voi lähettää Galleriasta löytyvän piirustuskoulun ohjeiden perusteella tehtyjä teoksia sekä "Sekalaista", jonne voi lähettää kyseisen kuukauden näyttelyyn kuulumattomia, sekalaisia piirustuksia.

Huomaathan, että taideteosten täytyy olla itse tekemiäsi, tai sinulla täytyy olla oikeus niiden lähettämiseen.

Kaikilla rekisteröityneillä käyttäjillä on mahdollisuus myös arvostella Ankallisgalleriaan lähetettyjä teoksia hauskoilla ankannaamoilla. Niitä kuvia, joiden lähettäjä on antanut luvan, voi kommentoida myös sanallisesti. Sanallisen kommentoinnin täytyy olla asiallista, ja asiattomien kommenttien kirjoittelusta seuraa bannaus eli kirjoituskielto sivustolle.

Taideteoksia voi lähettää toimitukselle joko sähköisesti Galleriasta löytyvällä lomakkeella tai postitse (ohjeet löytyvät osallistumislomakkeesta). Gallerian töitä ei palauteta, eikä julkaistavista teoksista makseta palkkiota.

9a. Miksi Ankallisgalleriaan lähettämäni työ ei tule näkyviin?

Ankallisgalleriaan lähetetään valtavasti piirustuksia, ja toimitus käy ne ennen julkaisua läpi, joten julkaisussa on aina pieni viive. Useimmiten kuvat julkaistaan parin päivän sisällä.

Toimituksella on myös oikeus valita Ankallisgalleriassa julkaistut työt, joten sopimattomia tai esim. internetistä kopioituja tai lehdestä skannattuja kuvia ei julkaista, vaan kuvien täytyy olla lähettäjän itsensä piirtämiä (joko käsin tai tietokoneella).


10. Mitä Kirjasto pitää sisällään?

Kirjasto-osiosta löydät tiedot ja kansikuvat uusimmista Ankkalinnan sarjakuvista ja sarjakuva-albumeista.

Kirjasto-osiosta löytyvät myös eri lehtien vanhemmat numerot muutaman viime vuoden ajalta.


11. Mikä on Ankkakauppa?

Ankkalinnan kaupasta löydät kattavan valikoiman sarjakuvakirjoja ja muita Disney-julkaisuja sekä muita Aku Ankka -tuotteita. Kaupasta pääset myös tilaamaan Aku Ankka -lehden sekä useita muita Disneyn suomenkielisiä sarjakuvalehtiä.

Muista aina kirjautua sivustolle ennen ostosten aloittamista, mikäli olet Aku Ankan tai Roope-sedän tilaaja, sillä tilaajat saavat monet tuotteet tilaajahintaan. Huomaathan, että alle 18-vuotiaat käyttäjät tarvitsevat tilaukseensa huoltajan suostumuksen.


12. Miten voin osallistua Aku Ankka -lehdessä julkaistuihin Kuukauden palkintotehtävä -kilpailuihin?

Kuukauden palkintotehtävään voi osallistua Aku Ankan nettisivujen palkintotehtävä-sivulla.


13. Mitä ovat Pelit ja Puuhat?

Aku Ankan verkkosivujen Pelit- ja Puuhat-osioista löytyy monenmoista puuhaa ja peliä kaiken ikäisille. Useista peleistä on tarjolla kolme eri vaikeustasoa, joten niissä riittää haastetta paatuneimmillekin ankisteille. Huomaathan, että pelit on toteutettu käyttäen Flash-tekniikkaa, joten pelit toimivat vain, mikäli tietokoneeseen on asennettu Flash Player. Sekä etusivulta että Pelit&puuhat-sivulta löytyy ohjeet Flash Playerin päivittämiseksi ja lataamiseksi, mikäli se puuttuu koneeltasi. Flash Player on turvallinen ohjelma, jonka lataaminen on ilmaista.

13a. Miksi en saa Hupia-osion pelejä auki?

Peleissä ja puuhatehtävissä käytetään Flash-tekniikkaa, joten mikäli tietokoneestasi puuttuu Flash Player kokonaan tai käytössäsi on hyvin vanha versio, joudut lataamaan/päivittämään Flash Playerin koneellesi. Linkki sivulle, josta voit tehdä kyseisen päivityksen, löytyy Pelit- ja Puuhat-sivun ylälaidasta. Lataaminen ei maksa mitään, eikä siitä ole vaaraa tietokoneellesi. Mikäli tuo linkki ei jostain syystä näy, voit käydä lataamassa Flash Playerin Adoben sivustolta.


14. Miksi tarvitsen Flash Playeriä?

Aku Ankan verkkosivuston pelit vaativat toimiakseen Flash Playerin (vähintään versio 9.0). Mikäli se puuttuu tietokoneeltasi, voit ladata sen Adoben sivuilta. Flash Playerin lataaminen on turvallista ja ilmaista.