Itsenäisyyspäivä oli aivan hiljattain, ja sen kunniaksi Salw kirjoittelee teille vähän Disney-hahmojen pikavisiiteistä Suomessa.

Itsenäisyyspäivä oli aivan hiljattain, ja sen kunniaksi Salw kirjoittelee teille vähän Disney-hahmojen pikavisiiteistä Suomessa.

Kuten kaikki varmasti tietävät, ei hahmoja ole kovinkaan montaa kertaa Suomenmaalla nähty. Tässä kuitenkin muutamia kertoja:

Koska me kaikki suomalaiset tietenkin tiedämme, että Joulupukki asuu Suomessa, ovat Ankat ja Hiiret aina Joulupukin kämpillä vieraillessaan käyneet tietysti Suomessa. Kun kaikki nämä kerrat laskee, saadaan satoja kertoja Suomessa käyntejä. :) Näitä vierailuja eivät välttämättä amerikkalaiset hyväksy, mutta mitä se meitä suomalaisia haittaa, kun me kuitenkin tiedämme totuuden.

Ehkä kaikkein tunnetuin tarina, jossa on Suomessa seikkailtu, lienee Don Rosan Sammon salaisuus. Vauhdikkaassa Kalevala-teemaisessa sarjassa Aku, Roope, Tupu, Hupu ja Lupu seikkailevat pitkin Suomenniemeä. Helsingin maisemissa tapahtuneet kohtaukset ovat Suomessa saaneet jo lähes legendan roolin. Monet pitävät Sammon salaisuutta Rosan parhaana sarjana. Nostakaamme siis hattua Elias Lönnrotille!

Vuonna 2006 Aku Ankassa julkaistiin Roope ja kumppanit Euroopassa -tarinasarja. Yhdessä osassa Ankat piipahtivat myös Suomessa.

Saunakulttuuri on myös olennainen osa suomalaisuutta. Niin Aku kuin Mikkikin ovat ainakin kerran testanneet saunaa Suomessa. Jos joku nämä sarjat haluaa lukea, niin Akun saunareissu löytyy Kari Korhosen Ankantekijät 6: Naurettavat naapurit -kirjasta sivulta 116. Mikki taas käväisi töppösten ja oksankarahkan kera saunassa 80- tai 90-luvulla italialaisessa sarjassa, jota en nyt valitettevasti muista, sillä muistini pätkii (vissiinkin dementia iskee).

Kommentit (10)

Vierailija

Kiva aihe Salw!

Ankka-tarinat Suomen mailla ovat aina olleet mielestäni hauskoja - varsin Rosan Sammon salaisuus ja Korhosen sarjat. (=

Veli Huilu
Liittynyt4.1.2010

en minä salwer tuota edellistä kommenttiani pahalla tarkoittanut. Se oli hiukan epäselvä. Mutta itse pidän todellakin sarjoista joissa käydään suomessa. Niitä on melkeinpä liian vähän!:):)

Touhula
Liittynyt25.8.2008

Hyvä aihe, pätevää tekstiä. Mutta sen verran korjattakoon, että Roope ja kumppanit Euroopassa julkaistiin Akkareissa vuonna 2007...

Kroope
Liittynyt18.6.2012

Hyvä blogi, ja mielenkiintoista luettavaa!

Yksi Suomessa vierailu voisi olla sellainen juttu, jossa Tupu, Hupu ja Lupu saavat koulusta tehtäväkseen jonkun tehtävän, jossa pitää esitellä joku eurooppalainen maa luokkalaisille. He valitsisivat juuri Suomen, ja sitten he matkustaisivat sen takia Akun kanssa Suomeen paikanpäälle ottamaan selvää esitelmää varten, että minkälainen maa Suomi on. Jutun käsikirjoittajana ja piirtäjänä voisi hyvinkin toimia Kari Korhonen.

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Vince
Liittynyt18.6.2012

Vau, hienoa työ, Salw. Sä tosiaan osaat kirjoittaa hyviä ja helposti luettavia blogeja. Tuo kuva on hauska. Täytyypä ostaa se kirja, johon viittasit. :)

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011