Aku Ankan numeron 49/2013 ensimmäisen tarinan ensimmäinen laatikko oli niin kääkäistyttävän kiehtova, että päätin lukea lehden heti, vaikkei aikaa olisi ollut.

Kaivellessani kaappeja löysin Aku Ankan numeron 49 vuodelta 2013. Kansikuva oli hauska. Kun avasin kannen, ensimmäinen tarina oli Konnia ja kemistejä. Ensimmäinen laatikko oli niin kääkäistyttävän kiehtova, että päätin lukea lehden heti, vaikkei aikaa olisi ollut.

Ja yllätys yllätys, tässäkin Terje Nordbergin käsikirjoittamassa tarinassa Aku saa uuden  työpaikan. Aku vartioi yöt Ankkalinnan yliopiston SKL-rakennusta. Aku ei kuitenkaan tiedä, mitä siellä tehdään, mutta kuten Aku tapaa sanoa, väliäkö tuolla. Tupu, Hupu ja Lupu tietävät kuitenkin, että Ankkalinnan yliopiston SKL-rakennus on soveltavan kemian laboratorio, joten siksi pojat haluavat Akun mukaan.

Sillä välin, kun professori Aivo Virta esittelee Akulle laboratorion tiloja, ilkikurinen, tietoja hankkiva rosvo on kuullut kaiken, mitä professori kertoo Akulle. Tupu, Hupu ja Lupu ovat hypänneet auton takakonttiin ja sillä keinoin päässeet laboratorioon mukaan.

Pojat ovat kehitelleet liemiä laboratorion tiloissa saamillaan pikku kemistin tarvikkeilla. Aku nielaisee vahingossa aimo annoksen Tupun, Hupun ja Lupun sekoittamaa lientä, joka vaikuttaisi tehneen Akusta todella viisaan. Kun rosvo on tämän kaiken nähnyt, hän paljastaa itsensä ja aseella uhaten utelee poikien valmistaman liemen reseptiä. Rosvo käskee Akua testimaistamaan troppia, ja yhtäkkiä Aku onkin gorilla. Sillä välin kun gorilla-Aku nuhtelee rosvoa, pojat soittavat poliisit, ja näin juttu ratkeaakin. Kertokaa, jos olette lukeneet saman tarinan!

Kommentit (6)

....
Liittynyt19.1.2013

Minusta tuntuu, että teit vahingossa blogin koska ei tämä kyllä ole mikään blogi. Jos jotain kiinnostaa se tarina niin sitten voi itse lukea sen jos haluaa. Mutta ei minusta blogin tarkoitus ole kertoa yhden tarinan juoni ja käskeä muita kertomaan jos on lukenut sen. Ihmettelen aika vietävästi.

Miksiköhän kukaan ei lue Valtiopelin sääntöjä, kaikki vaan tulee mukaan jollain miljardin ihmisen ydinasevaltioilla?

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

Päinvastoin! Tämähän oli piristävää luettavaa! Ei blogien tarvitse aina olla vain kertomuksia omasta Ankka-kokemuksesta. Niiden ei tarvitse aina olla arvosteluitakaan. Niissä voidaan vain kertoa jostain Ankkoihin liittyvästä asioista, esim. ruokakulttuurista, tai sitten vain yksittäisestä tarinasta. Tällaisetkin blogit ovat hyviä :)

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011