Andrea Freccero on mielestäni yksi maailman parhaista Aku Ankka-piirtäjistä. Itse asiassa hänen sijoituksensa parhaat piirtäjät-listallani on kolmas.

Andrea Freccero on mielestäni yksi maailman parhaista Aku Ankka-piirtäjistä. Itse asiassa hänen sijoituksensa parhaat piirtäjät-listallani on kolmas.

Italialainen Andrea Freccero syntyi 4. maaliskuuta 1986 Genovassa. Nuorena hän toimi Giovan Battista Carpin oppipoikana, josta juontaa juurensa hänen hieman carpimainen tyylinsä, johon hän on lisännyt oman lennokkuutensa ja tyylinsä. Vuonna 1989 Freccero teki ensimmäisen sarjansa (Zio Paperone e il biribidio verde) yhdessä Carpin kanssa. Kustantaja laittoi kuitenkin sarjan tekijöiksi sen tultua ulos tuutista vain piirtäjä Carpin ja käsikirjoittaja Giorgio Pezzinin nimen.

Inducksin mukaan Andrea Freccero on tähän mennessä tehnyt 164 ankka-sarjaa. Näistä 63 on julkaistu Suomessa. Inducksin mukaan omassa kokoelmassani Frecceron sarjoja on 40.

Omasta mielestäni Frecceron paras sarja on Taskarissa 321 Noitakonsti julkaistu Hankala vieras. Tämän sarjan käsikirjoittaja on Enrico Faccini. Tässä sarjassa Freccero myös loi ulkoasun Taneli Puluselle (nykyään tunnettu eri nimellä).

No, mikä Freccerosta sitten tekee mielestäni niin hyvä? No, hänen piirrostyylinsä. Se on mukavan lennokasta, sutjakasta ja rentoa. Ankat ovat sulavan ja hauskan näköisiä. Frecceron sarjoista tulee aina hyvälle mielelle. Siksi Andrea Freccero on mielestäni Italian paras ja maailman 3. paras ankkapiirtäjä. Lisää hänen sarjojaan Akuihin, kiitos!

Kommentit (12)

Vierailija

Freccero on tosiaan huippupiirtäjä. Omassa listassani hän sijoittuu neljänneksi. Hän on myös taskareissa aika usein näkyvillä. Yksinkertaisesti huippu! =D

Vierailija

Freccero on aina vain parempi, kuuluu parhaiden katraaseen. Kiva teksti, tosin aika pientä fonttia. (;

djlordi
Liittynyt18.6.2012

Freccero on yksi parhaimmista piirtäjistä myös omasta mielestäni. Tulee listallani melkein heti Cavazzanon jälkeen. Kyllä Italiassa vaan osataan. Tuttu kuva muuten :)

Veli Huilu
Liittynyt4.1.2010

feccero on toisaan minukin listallani neljäntenä heti Barksin rosan ja Cavazzanon jälkeen. Hän ei kuitenkaan mielestäni vedä vertoja Cavazzanolle. Frecceron jälkeen tulevat Vicar, ja Kári korhonen! Mutta jotain on ilmeisesti mennyt pieleen tuossa tekstin fontissa kun se on onin pienellä, vai olenko väärillä jäljillä?

Salwer1st/
Liittynyt6.5.2008

En tiedä mitä tekstille on tapahtunut kun se on noin pientä. Jos on vielä mahdollista, niin voisiko ylläpito muokata sen normaalikoolle?

DONUONTYHMÄ
Liittynyt11.7.2010

Vaikuttaa siltä, että Freccerosta ollaan tekemässä mm. taskareissa uutta Cavazzanoa ja elävää legendaa. Useat kannet ovat olleet Frecceron piirtämiä, kuten myös tämän vuoden kylkikuva. Mielestäni Frecceron tyyli oli ennen parempi, nykyään on liian cavazzanomaista...

Pitäisiköhän minunkin tehdä näitä lukijablogeja? ; P

Vierailija

Hyvä blogi, tosin en usko, että Freccero on syntynyt vuonna 1986. Saatan toki erehtyä...

djlordi
Liittynyt18.6.2012

Kappas, Salwilla tullut näppäilyvirhe :) Pitäisi olla 1968, eikä 1986. Fonttikoko näköjään suurennettu normaaliksi.

Ankkarock
Liittynyt14.5.2008

Freccero todellakin on vallan erinomainen piirtäjä. Munkin mielestä Freccero on yksi Italian parhaimpia piirtäjiä, vaikka ei ihan Marco Rotan kaltaisen maestron tasolle ylläkkään. Hankala vieras on yksi Frecin parhaimpia tarinoita, ja yksi hauskimpia ankkatarinoita maailmassa :)

Taneli Pulunen on yksi suosikkihahmoistani.

P.S. Hyvä blogi. Pisteet salwille!

Vierailija

Salw, sinunkin tekstisi on mukavaa ja rentoa luettavaa. Hyvä blogi tämäkin! Lisää, tämän tapaisia blogeja toivoisin jatkossa.

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011