Eli nyt kerron vähän ankallishistoriastani.

Opin lukemaan eskarissa. Sitä ennen äiti luki mulle Akkareita. Sit eskarissa lukeminen oli viel vähän vaikeeta ilman tavuja. Mut myöhemmin ku mä vaan laitoin kirjaimii peräkkäin (esim. A-V-A-I-N, avain), nii se vaa nopeutu ja nopeutu, kunnes mä opin lukemaan sujuvasti, niiku nykyäänki. Sit mä aloin lukee Akkareita, kun mä opin lukee sujuvasti.

Myöhemmin (joskus 6–7-vuotiaana) mä menin isoveljen lipastolle, ja sielt mä löysin Taskareita ja Roope-setiä (Roope-setiä oli tilattu isosiskolle ja isoveljelle). Näin siis oon alkanu lukee ankkoja, askel askeleelta.

Kommentit (13)

OswaldRabbit
Liittynyt6.10.2013

Mielestäni tämä blogi oli liian lyhyt, eikä kirjoituskielikään ollut parasta. (Vaadin aina kirjakieltä). No, omasta mielestä aikas huono, mutta ensimmäiseksi (?) ihan ok.

KaukoJulma
Liittynyt7.12.2012

No sori vaan, seuraavaan käytän kirjakieltä. Tää oli mun eka blogi, ei kai kellään eka blogi oo täydellinen?

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

Öh... Tämä ei ole blogi. Tämä on vain lyhyt selostus, ihan niin kuin ihan tavallinen viesti johonkin topiciin. Itse haluan ehdottomasti lisää blogeja tänne, kun niitä ei ole nykyään paljon tehty, mutta tällaista en edes laske blogiksi. Blogit tehdään kunnolla! Niitä ei noin vain hutaista! Oikea blogi on pitkä mutta täynnä asiaa oleva kirjakielinen "puhe". Tämä oli lyhyt ja vähän asiaa sisältävä puhekielinen kommentti.

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

Huomasin. Senkö takia että huomautin ettei tämä ole blogi?

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Poppi
Liittynyt28.4.2009

Lainaus:
kirjakielinen "puhe"

Tuunpas nyt rouhimaan äikän taidoillani. Kirjakieltä kirjoitetaan, ei puhuta. Kirjakieltä käytetään esim. lakiteksteissä, ja saattaa kuulostaa monimutkaiselta. Mutta siis, yleiskielellä voit pitää puheen, tai kirjoittaa vaikka kouluaineen. Kirjakielellä voi kirjoittaa lakitekstit, mutta lukiessasi sen se on yleiskieltä.

Oli pakko tulla tänne ärsyttämään teitä tällä viestillä, koska minä joka sain kympin kokeesta jossa oli nämä asiat. (Omakehu haisee ;D) No jos ette muuta tästä kostuneet, niin ehkä muistatte tämän mun viestini lukiessanne näitä koulussa. :D

Tuopp1: Sama se kai... Akkarihan ei oo ees mikään ns. "virallinen nimi". En silti tiedä. :P

Hiidenkirnu
Liittynyt18.6.2012

Se muutos näihin blogeihin pitäisi saada aikaan, kun ei nykyään tunnu oikein tulevan pahemmin yhtä blogia enempää keltään, vaikka tuo lista kirjoittajista ei ole edes pitkä.

Kirjoittajan olisi kannattanut tutustua hieman aiemmin tehtyihin blogeihin. Valitettavasti nyt vain muutenkin puolet kirjoituksestasi oli aiheeseen liittyvää eli toinen puolisko ei liittynyt otsikkoon edes... Varmasti olisit keksinyt muutakin kerrottavaa ja paremman blogin, kun vain olisit käyttänyt tekemiseen aikaa ja vaivaa. :)

Tuopp1

Eihän akkari kirjoiteta isolla..?

Itse asiassa kirjoitetaan. Mikäli olet toimituksenkin kirjoituksia seurannut niin aina on Akkari isolla kirjoitettu (esimerkiksi tämän viikon oma nurkka). :) En muista mikä tähän on syynä, muistaakseni asiaa on selvitettykin tarkemmin. Koitan etsiä tuohon jostakin perustelua, voin toki kysyä viisaammaltakin tästä asiasta eli Wondyltä. :D Joka tapauksessa itsekin törmäsin tuohon kirjoittaessa omia blogejani, viestin lopussa vieläpä todiste yhdestä blogeistani (niitä saa muuten kommentoida, vaikka ne onkin jo parin vuoden takaa! Muut blogini löytyvät linkitetyn kirjoituksen alta "katso myös nämä" kohdasta. :)).

http://www.akuankka.fi/artikkeli/blogit/lukijablogit/lukijablogi_akkarin_suosio

"Kukaan ei ole täydellinen ja minä olen täydellinen esimerkki siitä."
~Hirnu, epätäydellistä kirjoittamista foorumilla vuodesta 2008

Toimitus Anna
Liittynyt8.11.2013

Älkää viitsikö lannistaa toisia kirjoittajia! Blogin idea on nimenomaan, että siinä saa kirjoittaa niin sanotusti omalla äänellään, vaikka sitten puhekielisesti. Ei ole yhtä oikeaa tapaa kirjoittaa blogia.

Terveisin Anna / Aku Ankan toimitus

KaukoJulma
Liittynyt7.12.2012
Toimitus Anna

Älkää viitsikö lannistaa toisia kirjoittajia! Blogin idea on nimenomaan, että siinä saa kirjoittaa niin sanotusti omalla äänellään, vaikka sitten puhekielisesti. Ei ole yhtä oikeaa tapaa kirjoittaa blogia.

Terveisin Anna / Aku Ankan toimitus

:) No, kukin tavallaan, kuten Anna jo sanoikin. :)

 

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011