Jos lukijablogivuoroni olisi ollut viikon tai kaksi myöhemmin, olisitte saaneet lukea arvostelun uutukaisesta Ankalliskirjallisuuden klassikot 1: Tuulen tuomaa ja muita kertomuksia -kirjasta.

Kyseinen opushan aloittaa aivan uuden kirjasarjan, joka tulee sisältämään ankallisversioita maailmankirjallisuuden klassikoista jatkaen Ankkojen maailmahistoria -sarjan jalanjäljissä (joka muuten oli täyttä herkkua). Kaikkihan tietävät, että olen kirjallisuusfriikki. Osannette myös laskea yhteen yksi plus yksi? Aivan, tätä on odotettu jo kauan vesi kielellä ja kuolaten myös juoksen lähimpään kauppaan heti kun kirjakin sinne pamahtaa.

Puhehan oli maailmankirjallisuuden klassikoista, jotka on muutettu ankkaisiksi kohelluksiksi. Itsehän keskityn aikuisille suunnattuun fantasiaan, mutta rakastan yhtä kaikki kirjallisuutta yleensäkin. Varsinkin niteitä, jotka kantavat arvonimeä maailmankirjallisuuden klassikko. Kyseiset opukset ovat muokanneet maailmaa ja muokkaavat edelleenkin. Ne ovat saaneet aikaan liikehdintää, niin hyvässä kuin pahassa. Kun sellaisista kirjoista tehdään erilaisia versioita, täytyy olla tarkkana. Kirjan sanoman, olemuksen tulee säilyä. Tarinat, jotka tästä kirjasta on aiemminkin suomeksi julkaistu, ovat osoittaneet olevansa taidolla tehtyjä. Uskon, että uudetkin ovat. Ja vaikka teeman kuuluukin pysyä, tottakai mukana saa olla ankkaisaa menoa ja hupia. Tai itse asiassa pitääkin. Ja onhan niissä!

Kirjassa on ennakkotietojeni mukaan versiot seitsemästä romaanista. En paljasta niitä, jotta jännitys säilyisi tietämättömillä. Nimikkotarina Tuulen tuomaa on tietenkin mukaelma Margaret Mitchellin Tuulen viemää -romaanista. Lisäksi kirjassa taidetaan kesytellä äkäpussia (Shakespeare), saada kutsuja erämaahan (London) ja vastaan peräti neljäkymmentä rosvoa Tuhannen ja yhden yön taruista sekä kokea nuoren Akun kärsimyksiä (Goethe) ja vähän vielä muutakin, yhteensä peräti kolmensadankahdeksankymmenenneljän sivun verran! Heti ensi keväänä tutustutaan Kolmeen muskettisoturiin ja muihin kertomuksiin. Mikäli sarjasta on tulossa yhtä pitkä kuin Ankkojen maailmanhistoriasta, saamme nauttia tällaisista helmistä todella kauan. Ja hyvä niin, sillä klassikothan eivät kuole koskaan.

Lisää kirjoituksia ankalliskirjallisuudesta tulossa lähiaikoina, jos vain muilta projekteiltani ehdin kirjoitella!

PS. Myös uusimmassa Roope-setä -lehdessä (numero 397) tutustutaan kirjallisuuden klassikoihin. Siitä saa mukavan "aloituspakkauksen", jottei ähky isomman kirjan kanssa iske!

Kommentit (2)

kjjsvvscyifod
Liittynyt18.8.2009

Ajattelin ostaa tuon Tuulen tumoaa 1:sen, mutta kun akkarin palkintotehtävän kirjapaketissa on nyt mukana kyseinen kirja, niin osallistun tehtävään, ja harkitsen sitten enemmän kirjan otse ostamista, mikäli en voita.

Oli aika kiinnostava blogi. Sisältää asiaa, kiinnostavaa, oleellista. Kuvakin oli hyvin aseteltu, hyvään kohtaan ;)

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011