Jatketaan hyväksi todetulla linjalla, eli kirjallisuuden ja ankkasarjakuvan yhdistelmien parissa. Viimeksi oli puhetta klassikoiden ankallisversioista. Nyt mietin, mistä henkilökohtaisista suosikkikirjoistani tahtoisin tehtävän meheviä sarjakuvaseikkailuja.

Aloitetaan nyt kuitenkin klassikolla. J.R.R. Tolkienin järkälemäinen Taru sormusten herrasta -kirjasta toki on tehty jonkinlaisia viritelmiä, esim. Pannun herra (Teemataskari 5), mutta tahtoisin nähdä yhtä järkälemäisen eepoksen kuin mitä esikuvansa. Äsken mainitussa tarinassa lyödään liian läskiksi, eikä alkuperäisen tarinan idea pysy vauhdissa mukana. Olisi hienoa, jos joku ottaisi asiakseen luoda tolkienmaisen ankkamaailman. Roope-setä Gandalfina ja Kulta-Into Sarumanina? Miksipä ei. Aku voisi olla Frodo, ankanpojat Sam, Merrin ja Pippin. Hauskaa ajatella, kuka voisi olla kukin!

Siirrytään perusfantasiasta vähän synkemmille ja tuoreemmille vesille. Sormusten herran lisäksi myös George R.R. Martinin Valtaistuinpeli ja koko sen aloittama Tulen ja jään laulu -sarja on aikamoinen mammutti. Mutta jos joku siitä esikuvaansa kunnioittavan seikkailun ankkahahmoin tekee, nostan kyllä hattua. Jotta tarina sopisi pienemmillekin lukijoille, joitakin kohtia pitäisi tietenkin keventää. Ainahan ankallisversiot ovat "kevyempiä versioita", mutta Valtaistuinpelin kanssa pitää olla erityisen hienovarainen. En paljasta miksi, lukekaa. Pienemmille kuitenkin vinkiksi: odotelkaa pari vuotta.

Kahden jättiläisromaanin jälkeen voidaan ottaa esiin suosikkikirjani, joka... Tai no, ei se kyllä pituudessa erityisen paljoa häviä. Anteeksi nyt vain, pidän paksuista kirjoista! Kyseessä on Patrick Rothfussin Tuulen nimi, jonka olen lukenut itse jo neljä kertaa. Ja kirja ilmestyi suomeksi vasta 2010... Teos aloittaa kolmiosaisen sarjan, joka kertoo nuoren miehen kasvutarinaa käänteineen. Laadukas kirja vetää syvälle maailmaansa. Kyllä olisi hienoa saada lukea sama niin, että pääosassa onkin... Kukakohan ankkahahmoista tähän kävisi? Ei Aku ainakaan. Väkisinkin tulee mieleen Hannu! Hahmot eivät kyllä ole toistensa kaltaisia, mutta Hannu tuntuisi parhaalta valinnalta näin äkkiä ajateltuna. Tuulen nimi olisi oikein tehtynä se ankalliskirjallisuuden aarre, jota tulisi vaalia. Suosittelen alkuperäistä romaania kaikille (myös pienemmille, se on välillä hyvin sadunomainen) kirjallisuuden ystäville.

Kommentit (7)

CubicGum
Liittynyt23.6.2012

Mistä tajusit tehdä blogit minun lempiaiheista? Errittäin mainioita blogeja molemmat. Hyvä aihe ja kerta kaikkiaan loistava teksti. Jos tekisin blogin aihe olisi ehdottomasti tämä. Olen itsekkin kirjallisuusihminen ja olen miettinyt näitä usein.

Cubicos!

Tsupikki ;D :3

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

Heh! Olettte molemmat kirjallisuusihmisiä, ja teillä on jopa samat profiilikuvatkin : D Hyvä blogi oli! En kyllä vieläkään ymmärrä mitä ylivoimaisen mahtavaa jotkut näkee tässä uudessa kirjasarjassa, mutta ihan sama. Kyllähän se hyvä kirjasarja varmasti on, mutta en minä siitä noin innostuisi, jos saisin ensimmäisen osan käsiini. Tai mistäs sitä tietää ; )?

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Aape
Liittynyt5.7.2010

Jep, TSH on loistava idea! Juuri noin sen pitää mennä!

Sitten vielä Mikki Aragorniksi, mutta mikäs rooli Hessulle? Entä kuka on Bilbo? Aaron Ankka? Pystyn jo kuvittelemaan tarinan Cavazzon piirtämänä... Ja käsikirjoittaja... Byron?? Dragonlords-tyyliin????

Onhan se Pannun herrakin OK, mutta kunnon eepos olisi to-del-la mahtavaa!

-Aape-

Aape
Liittynyt5.7.2010

No niin, vähän oon näitä miettinyt. Oli sen verran mahtava idea One Piecellä, joten tää jäi kaivelemaan vaikka viimesestä kommentista tähän blogiin jo melkein vuosi :D

Frodo = Aku
Sam = Tupu
Merri = Hupu
Pippin = Lupu
Aragorn = Mikki
Gandalf = Roope
Legolas = Hessu/Hannu (kumpi nyt sit on parempi)
Gimli = ?
Saruman = Kulta-Into
Klonkku = Eka (buhaha)
Arwen = Minni
Elrond = Sisu
Bilbo = Aaron
Boromir = Mortti
Faramir = Vertti
Denethor = joku random hiirisetä

Mulla on joku pakkomielle tähän, mutta jotenkin aivan tavallisimmillekaan hahmoille ei löydy vastinetta Keski-Maasta. Jos joku keksii, tänne vaan ;)

TouhuAku6
Liittynyt28.11.2012

Eikös Gimli olisi Hessu tai Roope. Hessu olisi mahtava Gandalf.

Olen bänneillä tuntemattomista syistä. Sanoo vain, että Kirjoitusoikeutesi on poistettu. Saisinko ne takaisin. Kiitän, jos saan.

Aape
Liittynyt5.7.2010

Ei kai :0 Roope on itseoikeutettu Mithrandir, kuka tahansa muu siinä roolissa ei olisi oikein. Ei varsinkaan Hessu.

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011