Jokaisen mieltä kutkuttaa sama kysymys... Miksi ankoilla ei ola housuja?

Jokaisen mieltä kutkuttaa sama kysymys... Miksi ankoilla ei ola housuja? Syytähän siihen ei varsinaisesti ole, mutta arvauksia on! Eräs käyttäjä sivuilla epäili seuraavaa: "Ehkä housuja on kokeiltu ankoille kun niitä on luotu, ja todettu että ei ne sovi niille!" Toinenkin käyttäjä sattui tokaisemaan: "Ne ei yksinkertaisesti mahdu niille!" Keskustelu aiheutti sivuilla mittavan sananvaihdon, johon osallistui monia käyttäjiä!

70-luvun alussa Helsingin kirjasto kielsi Aku Ankkojen tilaamisen! Silloin kaikki, mikä tuli Amerikasta oli kiellettyä... Omalla tavallaan. Eräät ihmiset kokivat asian säädyttömänä, joten asiaa alettiin käsitellä... Mikä siinä sitten oli säädytöntä? He väittävät että ankat pukeutuivat säädyttömästi, sillä he eivät käyttäneet housuja!

Seuraava asia on, miksi Hiirellä on housut mutta ei paitaa ja miksi Ankoilla on paita mutta ei housuja? Luultavasti Mikkikin näyttäisi tyhmältä, jos hänellä olisi paita... Mietipä sitä hetki! Ankoilla on niin sanottu "päärynävartalo". Ankoille ei sovi housut mutta paita sopii, kun taas hiirillä se on toisin!

Kommentit (17)

LäPä7*
Liittynyt1.11.2010

Uu... Uunituore blogi! Joo, se on vähän outoa, ettei ankat pidä housuja... Mutta: Kun ne uiat, niin ei hän niillä voi olla housuja! o_O Miks mää aloin selostaa?! Siis tosi hyvä blogi! 9+

vikke98
Liittynyt20.4.2010

Itse asiassa, nyky-Mikillä aka dekkari Mikillä on paita aina päällä. Kannattaa tutkia asioita, ennen kuin latelee valheita.

Vierailija

Tulikin tästä mieleeni kuvaamataidon opettajani kuiva vitsi minulle ja kaverilleni: "Mikä on pahin p****lehti?". Kaverini kanssa pyöriteltiin silmiämme, sillä olimme hämillämme tuommoisesta kysymyksestä. Kysyimme "no" ja sieltä tuli vastaukseksi "Aku Ankka".

Mutta onhan se ironista, että kun Akulta ottaa paidan pois, hän peittää alapäänsä...

Mutta kaikella kunnioituksella Aku Ankkaa kohtaan: asiallahan ei oikeasti ole mitään väliä! Niin kauan kun sarjat pysyvät säädyllisinä (ilman alapäiden ruumiinosia piirrettynä), niissä on erinomainen suomenkieli ja tarinat ovat hulvattoman hauskoja!

Merimieshatun nosto Aku Ankalle!!! Ja 6o-vuotiaalle Aku Ankka -lehdelle Suomessa!!!

Vince
Liittynyt18.6.2012

Hieno blogi, jota oli mukava lukea. Eikä sen lyhyyskään ollenkaan haitannut. Olen sitä mieltä, että housut eivät sovi ankoille, koska heillä on päärynä vartalo. Lisäksi niiden pukeminen voisi olla hankalaa, johtuen heidän räpylöistään. Ankat näyttävät luontevimmilta ilman housuja. Vaikka onhan Akulla välillä ollut joku haalari yllään.

Vierailija

Todella mukava blogi! Ja Ankat tosiaan näyttää "luonnollisimmilta" ilman housuja, omasta mielestäni!

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

Paul Murryn tarinoissa Mikillä on myös paita.. Ja joissain Ankka- sarjakuvissa Aku on esim. maalarina, ja hänellä on housut. Hyvä blogi! Kiinnostava aihe.

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Vierailija

Hyvä aihe. En itse pitäisi siitä jos ankoilla olisi paita koska se näyttäisi mielestäni vähän hassulta;P

Vierailija

Hyvä artikkeli, antaisin numeroksi 9+ . Tuossa ei kyllä minun mielestäni ollut mitään valehtelemista, vaikka onkin totta että nykyään Mikillä on usein paita, siinä oli vaan osittain vanhentunutta tietoa. Onhan nykyäänkin osassa tarinoista Mikillä pelkät housut! Kiitos hyvästä artikkelista<3!

Vierailija

Kyllähän se on aika outoa että Aku ei käytä housuja. Mutta Mikki ei taas käytä paitaa?

Vierailija

Kiitos kaikista kommenteista!

SuperÄijä, tein lyhyemmän blogin, koska joidenki mielestä lyhyempi on parempi...

Odotin, että olisi tullut kriittisempää palautetta, mutta hyvä kun aihe oli kiinnostava!

Tomi90
Liittynyt18.1.2016

Minä luulen että housuja nähdään aika harvoin ankoilla koska yleensä ankat ei käytä niitä. Mutta onhan jotkut käsikirjoittajat keksineet että ankat voisi pitää housuja vaan tilanteen mukaan, esimerkiksi joissakin sarjakuvissa Akulla on voinut olla jopa juhlahousut.

Tomi Antinoja

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011