Tunnetustihan kaikki ankat asuvat Amerikassa. Myös joissakin italialaisissa tarinoissa Ankat saattavat asua jopa Italiassa. Mutta muistatko nähneesi kauhean usein, että ankat olisivat vaappuneet Helsingin kaduilla tai muualla päin Suomea?

Suomi-tarinoita kuitenkin on, vaikka harvassa. Kirjoitan nyt kahdesta sellaisesta tarinasta:

Ensimmäinen Suomi–tarina on Roopen juhlajatkosarjassa vuoden 2007 Aku Ankka -lehdessä. Se on sarjan viides osa ja samalla toiseksi viimeinen osa. Kannessa lukee jo houkuttelevasti ”Roope ja kumppanit Lapissa!” ja tarina on heti ensimmäisenä. Roope, Aku ja ankanpojat ovat saaneet luvan etsiä kultaa Lapista, ja niin he etsivätkin. Mutta Milla haluaa jälleen kerran varastaa Roopen ensilantin, ja onnistuukin kun naamioituu lumipyryssä karhuksi. Tarinassa Roopea hidastaa myös Kulta-Into Pii. Tarinan lopussa Ankat käyvät jopa saunassa!

Toinen tarina on totta kai Sammon salaisuus. Tämä lienee klassikko ja kertoo siitä kun Aku, Roope ja Ankanpojat etsivät sampoa. Mutta Louhi usuttaa Iku-Turson, jättimäisen hirviön, ankkojen perään ja se rupeaa jahtaamaan Akua. Se seuraa Akun kanteleen soittoa läpi Helsingin katujen. Iku-Turso hyppii Helsingin rautatieaseman läheltä, ja asettuu Tuomiokirkon laelle. Ikinä ei ole Disney-sarjakuvissa seikkailtu niin paljon Helsingissä!

Muitakin Suomeen sijoittuvia tarinoita on. Moni italialaispiirtäjä on piirtänyt tällaisia tarinoita ja tietysti Kari Korhonen on piirtänyt myös.

Kommentit (10)

HENRI K J L
Liittynyt29.11.2009

Hyvä blogi tämä toinenkin! Itse olen tainnut ainoataan luke tuon "Ankat Lapissa!" sarjan. Sampo-tarina on tainnut jäädä väliin...

Don McAnkka
Liittynyt26.10.2009

Mielenkiintoinen blogiaihe, kieltämättä. Eräs asia vain pisti silmään: "Ensimmäinen Suomi–tarina on Roopen juhlajatkosarjassa vuoden 2007 Aku Ankka -lehdessä." Siis tuo Roope ja kumppani Euroopassa-sarjan viides osa ei ollut ensimmäinen julkaistu Ankkajulkaisu, jossa räpyläjalkaiset ystävämme piipahtavat Suomen maalla. Vai tarkoitiko kenties että ko. tarina on ensimmäinen sarja, jonka blogissasi esittelet? O__o

Vierailija

Hieno blogi!Olen tainnut lukea tuon tarinan Ankat Lapissa,ja jos en ole minulla ainakin on se.Kuitenkin: Hieno blogi!

Veli Huilu
Liittynyt4.1.2010

voiei, tuopllainen blogi olikin jo! harmillista, luulin tuon olevan ainoa suomiblogi! :( toivottavasti et salw suutu.

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011