Toinen blogini kertoo yksinkertaisesti mielestäni parhaista Aku Ankka -sarjoista.

Toinen blogini kertoo yksinkertaisesti mielestäni parhaista Aku Ankka -sarjoista.

Takaisin Xanaduun:

Upea sarja. En ole lukenut ensimmäistä seikkailua Tralla Lassa, mutta tämä tarina oli hieno. Akulla sujui kaikki hyvin, ankanpojat saivat lukea rauhassa Tralla Lan kirjastoja, ja Roope rentoutui, aivan kuten Skotlannin-aikoinaan. Lisäksi tässä tarinassa herätti Kublai-kaani kiinnostusta, sillä hänestä oli ollut juuri historiankirjassa.

Vahva-Jussin paluu:

En ole varma, tarkoitanko nyt juuri oikeata sarjakuvaa, mutta olkoon. Tämä tarina tuntui aluksi perussetiltä, mutta kun tarina lähestyi loppuaan, se muuttui hienoksi.
Aku yritti aluksi valistaa poikia, että he eivät lukisi väkivaltaista Vahva-Jussi-sarjakuvaa, vaan turvallista Aatu Apinaa (en muista menikö nimi oikein), mistä minä huomasin tutun tilanteen monien lasten perheissä. Mutta paras osa sarjakuvasta oli ylivoimaisesti loppu. Pojat lopulta alkoivat lukemaan Aatu Apinaa, jota he ennen sanoivat pikkulasten lehdeksi. Ja lisäksi he vielä totesivat, että vaikka Aku ei olekaan onnekas kuten Hannu, rikas kuten Roope tai fiksu kuin Pelle, hän on todellinen sankari. Tämä loppu jostain syystä kosketti minua.

Auringon poika:

Auringon poika oli tyypillinen aarteenetsintätarina, mutta se oli kuitenkin paras aarteenetsintätarina, jonka olin ikinä nähnyt. Eritoten minua nauratti se vanha ihminen Kulmikkaat munat -tarinasta. Ja lisäksi, vaikka uhkaavalta näytti, lopulta Pii hävisi ja Roope voitti.

Kirje kotoa:

A-I-V-A-N upea sarja! Kaunis, koskettava, sukuvihaa, iloa, surua, aarteenetsintää, historiaa, mysteerien ratkomista, petosta, viisasten kivi, Ankkapurha. Siinä oli tiivistettynä paljon tavaraa koko sarjasta. Mitä tähän voisi sanoa? Se esimerkiksi inspasi minut ja Aapen tekemään kirjan.

Aku Ankassa on paljon hyviä tarinoita. Mutta jotkut niistä ovat vain parempia...

Kommentit (3)

~wulffi~
Liittynyt30.7.2011

Hyvä blogi:D

Minunkin mielestäni Vahva-Jussin loppu kosketti, se mitenkä puhtoisesti ankanpojat ajattelivat sedästään(luin sen tänään ihan sattumalta. Olen lukenut kaikki muut sarjat noista paitsi Kirje Kotoa...

LäPä7*
Liittynyt1.11.2010

Öh... Täytyy sanoa, että hyvä blogi, mutta vähän outoa, kun kaikki tarinat ovat Don Rosan tarinoita, mutta niinhän voi ollakin :)

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011