Mikä sai minut innostumaan ankoista?

Hei, eli nyt olisi meikäläisen, Don Rosa1:sen vuoro tekaista lukijablogeja. Olen 14 vuotta täyttävä poika, jolla on ollut kiinnostusta Ankkoihin jo elämäni alusta asti. Joskus 2000-luvun alkupuolella otin ensimmäiset askeleeni tällä rikkaalla, sekä välillä tylsällä matkalla ankkojen maailmaan.

Olen pienestä pitäen tykästynyt Don Rosan piirroksiin, mutta pikku hiljaa alkaa innostus hiipua. Nimimerkistäni voi päätellä, että olen Don Rosan fani, mutta nimimerkki ei kerro koko totuutta. Vaikka pidänkin Don Rosan tyylistä piirtää ja pidän hänen käsikirjoituksistaan tarinoihin, en kuitenkaan pidä häntä sen erikoisempana piirtäjänä/käsikirjoittajana kuin muutkaan piirtäjät. On vaikea ylistää piirtäjää, jota pidetään hyvin yliarvostettuna, mutta voin vain sanoa hänestä sen, että suurin osa hänen tarinoistaan on syöpynyt ikiajoiksi muistelmiini.

Aloitin lehtien tilaukse… Siis vanhemmat aloittivat lehtien tilaamisen vuonna 2000, jolloin en osannut lukea. Tilausta on jatkunut vuodesta toiseen, ja on pakko sanoa, että olen myös lukenut tarinat vuodesta toiseen. En ole jättänyt tarinoita koskaan lukematta, ja tähän väliin kerron: en ole kovinkaan tuhlaavaista tyyppiä. Tällä tarkoitan sitä, etten voi mitenkään jättää tarinaa kesken, jos siitä on kerran joutunut maksamaan. Lehtien taso on saattanut lopahtaa, ja välillä on mielestäni laaduttomia jatkosarjoja, josta pohjautuu syy siihen, että lainaan kirjastosta aina vanhojen lehtien näköiskertoja, josta pohjautuu taasen syy, että huoneessani vallitsee suoranainen sekasorto.

Tässä taitaa täytyä kertoa vielä se, että kuka on lempipiirtäjäni, lempitarinani, vaikka se näin kliseiseltä kuulostaakin. Eli lempipiirtäjäni löytyy saapasmaasta, Italiasta. Kun ollaan saavuttu näköetäisyydelle Italiasta, matka taittuu tähän gondolien ja kanaalien kaupunkiin. Venetsiasta löytyy eräs mahtava piirtäjä, anteeksi, löytyi erittäin taitava piirtäjä/käsikirjoittaja Romano Scarpa. Kuitenkaan lempitarinaani ei löydä Venetsiasta, ei edes Italiasta. Kyseisen tarinan tekijän asuinpaikka löytyy Atlantin takaa, tarkalleen ottaen Yhdysvalloista. Tällä en tarkoita Van Horneja, en Barksia vaan Rosaa. Jotenkin vain hänen Roopesta kertovat tarinansa toimivat niin hyvin, ja näistä tarinoista pidän eniten Kirje kotoa -sarjasta. Tuo loskettava, humoristinen, värikäs ja muilla ylistävillä adjektiiveilla suollettu tarina on mielestäni se paras.

Kuulun tähän nuorisoon, jotka ovat oppineen lukemaan Aku Ankkojen parissa. Eli opin siinä neljävuotiaana lukemaan, ja suurin kiitos siitä kuuluu Aku Ankalle. Sen mielikuvitukselliset ja värikkäät sanavalinnat saavat minut antamaan pelkkiä ruusuja toimitukselle, tältä osin. Kuitenkaan opettajani oli eri mieltä, hänen mielestään luin liikaa Aku Ankkaa. Liian lyhyet lauseet eivät saaneet kunniaa ykkösluokkalaisen kirjoitelmassa, joten opettaja antoi käskyn minulle lukea kirjoja, ja siitä lähtien olen pysynyt lukutoukkana, mutta se onkin sitten aivan erilainen tarina. Kuitenkin olen onnistunut lukemaan kirjoja ja sarjakuvia tasapuolisesti.

Kommentit (3)

Ton Roza
Liittynyt19.11.2010

Hianoa Don Rosa1. Blogisi on pitkä ja täynnä asiaa. Voisitko tehdä vaikka Intosta, Palle Pulpusta tai siitä Touhon kanssa seikkailevasta Merikapteenista, jonka nimeä en muista. Ei ole pakko ottaa mitään näistä, voit (ja mieluummin tee) tehdä omia.

On se hurja. On se hurja kaveri.

Vierailija

Minäkin olen kasvanu Akujen parissa, sillä sitä on tilattu jo ennen syntymääni isoveljelleni. Aluksi luin vain pienet pätkät ja tutkin innoissani kansikuvan, sitten aloin katsella pidempiäkin tarinoita ja sitten... Kirjojen ja sarjakuvien taspainottaminen on tottavie vaikeaa. Välillä luen sarjiksia päivät pitkät, ja sitten taas uppoudun kirjojen maailmaan (HP ja Twilight rulee XD). Lempipiirtäjäni ja kirjoittajani on varmaan Rosa. Rakastan Roope Ankan Elämä ja Teot- sarjaa, siinä on oikeasti tunnelmaa ja tarinaa. Tästä taisi tulla nyt vähän tällainen ylipitkä kommentti, anteeksi teille, joita tämä häiritsee...

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011