”Ankka vaiko Hiiri” on nyt, oli ennen, ja tulee olemaan klassikkokysymys, johon jokaisella on omat mielipiteensä.

”Ankka vaiko Hiiri” on nyt, oli ennen, ja tulee olemaan klassikkokysymys, johon jokaisella on omat mielipiteensä. Piirtäjillä, käsikirjoittajilla, julkaisijoilla ja monilla muilla sarjakuvaan liittyvillä tekijöillä on omat suosikkihahmonsa. Romano Scarpalla oli hiiri, Don Rosalla ja Carl Barksilla ankka, mutta kummasta on helpompi tai mieluisampi piirtää.

Ankoilla ja Hiirillä on omat luonteenpiirteensä. Mikki on kekseliäs ja nokkela, ja häntä täydentää Hessu, joka on vähän hölmö mutta kuitenkin sympaattinen hahmo. Akulla taasen on äkkipikainen luonne, joka lisääntyy Roopen rahanhimon edessä. Jos se minusta olisi kiinni, niin vaikka Roope on lempihahmoni, on pakko kallistua Hiirten puolelle. Vaikka Mikki onkin mielestäni sellainen siimahäntä, niin on Hessun ja Ekan sympaattisuuden eteen polvistuttava.

Tällä hetkellä kuitenkin lehden toimituksessa kallistutaan auttamattomasti Ankkojen puolelle. En ole nähnyt pitkään aikaan pitkää Hiiri-tarinaa, saatikka hyvää sellaista. Paljon on Carl Barksin tarinoita nähty, mutta olen suuresti pettynyt, ettei Floyd Gottfredsonin tarinoita ole nähty pitkiin aikoihin. 

Ankoilla on monia eri luonteenpiirteitä, onhan heitä enemmän hahmojakin. Sen takia perustelen niin, että Ankoista on helpompi tehdä tarinoita. Sen takia minun mielenkiintoni onkin Hiirten puolella, koska kun etsitään kunnon dekkaritarinaa, niin ei Ankoista ole siihen. Hiirillä on juuri sopivat luonteenpiirteet, että heistä saa kunnon dekkareita. Pala palalta Hiirten ympärillä tarina kasvaa, ja lopulta tarina on saanut niin suuren ulkomuodon, että siitä voisi hyvinkin julkaista lehdessä. Rikollisetkin ovat juonikkaammat, esimerkkinä toimii Vincen esittelemä rikosnero Mustakaapu. Huumoritarinoissa Ankat ovat vahvoilla, koska niihin Ankkojen luonteenpiirteet sopivat. Hiiret ovat siis mielestäni paljon parempia.

Kommentit (6)

Vierailija

Hiiret ovat tylsiä, ilman hessua mikkikin olisi aika tynkkä, mutta tykkään lukea, mikki ja hessu tarinat. Don Rosa on tehnyt akusta ihan erinlaisen kuin äkkipikaisen, tunteileva, sekä epäonnistuja, myös ankka joka välittää. Mukava blogi!

vikke98
Liittynyt20.4.2010

Mikki Hiiri on niiiin itseään täynnä! Ratkaisee kaikki rikokset hetkessä, ja Mikki käskyttää KOKO AJAN Aku-raasua Aku & Mikki -tarinoissa. Hiiret on aivan pastoja. Tykkään vaan vanhasta Mikistä.

Vierailija

Minulle se on vahva tasapeli. Ankat ovat hauskoja toilailuineen ja Roopen seikkailutarinoineen, mutta välillä on taas mukava syventyä jännittävän dekkarin puoleen jota ratkomassa Mikki Hiiri ystävineen. Olen itsekin ärsyyntynyt siitä ettei Akkarissa ole vuosiin nähty hyviä Mikki- tarinoita. Mikki takaisin Akkariin!

_wonderlust_
Liittynyt18.6.2012

Ankat noin yleisesti ovat vieneet sydämeni jo vuosia sitten, mutta vanhat ja loistavat Mikki-jaksot voittavat keskitason ankkasarjat koska tahansa. Esimerkeiksi voisi mainita ainakin huiput Yölinnan salaisuus ja Mustakaavun ensirötökset. Piirrän itse mieluiten ankkoja, mutta vanhanaikaisissa hiirissä on oma viehätyksensä. Retro-Mikki toimii hyvin esimerkiksi erilaisten vihkojen ym. printtinä. En voi sanoa ankkojen vievän 6-0, mutta kenties 6-3, kaikkein upeimpia tarinoita (Yukonin sydämet, Unelmoiden läpi elämän, White Agony Creekin vanki, Takaisin Klondikeen jne.) kun tähdittävät poikkeuksetta ankat. Hyvä bloggaus, herätti mielenkiinnon ja vastaamistarpeen.:)

Vierailija

Tosiaankin, vanhat Mikit olivat parempia, sillä Mikit olivat tuolloin lähinnä sitä, että Mikkiä sorrettiin. Nykyajan Mikki on vaan niin olevinaan. Sitä paitsi historian Mikkimestarit ovat paljon parempia kuin nykyiset. Esimerkkinä näistä Gottfredson ja Scarpa. Uudemmasta päästä Ferioli taitaa olla merkittävempiä. Ankoista ei nyt ole tuohon mitään kommentoitavaa.

Vierailija

No....ei kai sillä väliä meikäläiseltä ole. Melkein kuin olisin jokin jenkki tai joku pohjois-euroopan ulkopuolinen jossain, no Akun suosio tietyissä pohjois-euroopan maissa. Ainkaan faijalleni ei mitään väliä, mitä se oli kauan sitten, vaikka faijani on hiukan samaa luonetta kuin Roope ja minä saiturin poika ja sellainen kasvatus, asun nykyään mutsini luona onneksi. Minulla oli lapsena usein Mikistä pitäminen, mitä saatan itse muistaa ne ajat. Osaan pirtää Mikin, etenkin Akun, Pluton ja Hessun. Mikki-sarjiksi yleensä nautin lukea. On meikäläisellä joitain muistikuvia siitä. :)

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011