Tässä blogissa kerron vähän omista ankkahelmistä.

Omia ankkahelmiä on kymmeniä, mutta tässä kerron nyt TOP 10:stä. Vanhimmat helmeni ovat parhaimpia, mutta myös uusiakin löytyy. Ottakaa oikein mukava lukuasento ja nauttikaa!

10. Jumbo 18 - Kaupunkiloma

Rentouttava, aika uusikin tuotos, Jumbo 18 oli mukavaa luettavaa. Taskarin sain taas siltä ei hirveä ankkafani -isoveljeltäni.
Painos on ensimmäinen ja tuolloin 2010 ilmestynyt tuotos.
Ehkä hauskin ei ankka -tarina on Basil Hiiri ja Kraan arvoitus. Hienoja piirtäjiä kyllä löytyy taskarista, kuten edesmennyt Vicar, jonka tarinoita taskarissa on lähes 7! Myös Fecchin ja Giorgio Cavazzanon tarinoita löytyy.
Ehkä kummalisin asia taskarissa on se, että on olemassa piirtäjäkopla Tello-Team, joka oli piirtänyt tarinan, Hessu: Kehno uutispäivä (AA-lehti 40/1991). Nyt kun tuon piirtäjäkoplan laittaa Wikipediaan, ei siitä löydy mitään kirjoitettua tietoa, mutta kyseinen kopla on piirtänyt monia kansikuvia ja pari tarinaakin. Mysteerinen tiimi.


9. Aikakone 11 - Tulevaisuuden ankka

Tämäkin taskari on painettu vuonna 2010. Kummallinen taskari kyllä on, muttei niinkään järkevä.
Ensimmäinen tarina Mikki: Kuussa kuun tavalla, piirtäjänä legenda Scarpa ja tuiki tuntematon Sandro Del Conte olivat tehneet hyvän tarinat ja hienot piirrokset. Parhain tarina ylivoimaisesti. En tiedä miksi, mutta tämä taskari on helmi, vaikkei olekaan mikään paras. Näin tuli aika lyhyesti
kerrottua tästä taskarista.

8. Taskukirja 139 - Taikaviitta ja Kumi-Kalle

Jo nimestä saa selville, että taskarista ja tarinoista tulee jännittäviä. Niin on. Kaikki tarinat ovat mukavia ja jännittäviä.
Ensimmäinen tarina, jonka nimestä saa jo selville, on Taikaviitta ja Kumi-Kalle. En tiedä, onko tuo tarina mikään best, mutta hyvä se kuitenkin on. Myös muut tarinat ja varsinkin Mikki: Minä, vakooja on hyvä. Muutkin tarinat ovat mieleen jääviä. Piirtäjätkin ovat hyvin luovia olleet näiden 7 tarinan luomisessa. Aplodit heille! Jos sinulla on tämä taskari, lue se uudestaan. Se on paras ja kuuluu ehdottomasti helmien joukkoon!

7. Taskukirja 201 - Salaiset kansiot

Taskarissa on hauskoja tarinoita ja muutenkin on ulkopuolelta katsottuna jännittävän näköinen ja kun tuolla divarissa sen näin, sinä päivänä, kun ostin pianon, ajattelin heti "Haluan lukea tuon". Kansi on jo mukaan vievä.
No kuitenkin kaikki tarinat eivät olleet hyviä ja niihin kuuluivat esimerkiksi Aku: Tähtiportti ja Indiana: Isojalan paluu. Parhain tarina oli ehdottomasti Roope: Erikoiskonsultti. Vaikka kaikki tarinat eivät olleet hyviä, niin ehdottomasti, jos taskarista tehdään kakkos painos, kannattaa ostaa se, oli hinta mikä tahansa. Tämä taskari kuuluu ankkahelmiin, eikä sitä vähällä sieltä pois oteta.

6. Roope-setä 184

En tiedä, miksi tämä Roope-setä-lehti kuuluu helmiin, kai sen takia, että se on vanha. Tämä Roope-setä tuli myyntiin vuoden -94 joulukuussa. Täytyy sanoa, että ensimmäinen tarina, Roope: Velhojen kärhämä, on kyllä hauska ja mukaan vievä tarina. En tiedä, miksi tämä kuuluu helmiin, taas kerran sanottuna, mutta minusta se vain kuuluu niihin.
Tälläinen lyhyt arvostelu.

5. Elävän kuvan taika

Tuore kovakantinen, täytyy sanoa, mahtava kirja oli kyllä hieno teos Sanoma Magazineltä ja muutenkin koko Aku Ankka -tiimin ansiota. Tarinat ovat siis vanhoista elokuvista tehtyjä sarjakuvia. Giorgio Cavazzano on noussut kyllä todella hienoon valokeilaan tämän kovakantisen tarinoissa - siitä kohta myöhemmin. Kirjassa on kolme tarinaa, kolmesta elokuvasta; elokuvat ovat nimeltään Casablanca, La Strada (Tie) ja Legenda nimeltään 1900. Koko kirjan tähti on siis Cavazzano, joka on kuvittanut kaikki nämä teokset. Casablancan Cavazzano teki kokonaan itse, Tie-sarjakuvan käsikirjoitti Massimo Marconi ja Legenda nimeltä 1900 käsikirjoitti Tito Faraci. Mahtava kovakantinen, mahtavat tarinat, kuulu ehdottomasti helmien joukkoon!

4. Ankkain suvun juhlakirja

Täytyy myöntää, että ehkä 5. ja 4. sijojen omistajien paikat täytyy vaihtaa, mutta minusta niiden pitäsi olla näin päin, koska minusta oli mielenkiintoista lukea näitä avaustekstejä ja myös kirjassa esitetyt vanhat tarinat, kuten Mikki: Suuri kamelikurkikilpailu oltiin piirretty vuonna -36. Myös 40-luvulta löytyy sanomalehtistrippejä. Kuuluu ehdottomasti helmien joukkoon, mutta muuta
arvosteltavaa tästä hienosta kirjasta ei ole minulla ainakaan.


3. Taskukirja 369 - Tripla

Miksikäs ei? Maailman ensimmäinen tripla, ansaitsee ollakin TOP 3:ssa. Suuri harppaus ankkakansalle, kolminkertainen taskukirja.
Monen ankkahyllyltä taskari varmasti löytyy, mutta en halua enempää kommentoida tätä taskukirjaa, koska monella se on ja he saavat itse määrätä mielipiteensä.

2. Taskukirja 57 - Akun onenpäivät

Taskari on ykköspainos, vuonna 1981 painettu. Taskari kertoo pääasiassa "Akun onnenpäivistä". En osaa kommentoida taskaria, kun en ole lukenut vielä loppuun asti. Mutta kyllä Kauniin Leokadian vanavedessä  -tarina on hyvä. Aploodit taskarille, vanha kun on - ja kulunut myös.

1. Taskukirja 100 - Juhlakalu Aku

Ykköspainoksena oleva taskari 100. Mahtava löytö divarista - ja hinta vain 2,50€! Kun toisesta

divarista katsoin, Minitaskari 1 (ykköspainoksena tietenkin) maksoi 10€. Eli sinänsä. Taskarissa on hauskoja tarinoita - ja tarinavalikoima on monipuolinen: oli Roopen ja Kroisosen taisteluita yms.

En tiedä, mikä muhun meni, mutta TOP 3:n arvostelut olivat lyhyitä. Toivottavasti tykkäätte ja vielä yritän ainakin 2 blogia kohertaa.
Katsotaan, teenkö nyt blogin Ankkapiirtäjistä ja hahmoista!

Terveisin LäPä7*

Kommentit (5)

Valdonado
Liittynyt25.5.2012

Jaa että hyvä taskari tuo 100.... Tarviikin katella jos jostain löytyis... Blogista vielä, ihan ok, peruskamaa.

Vierailija

Mun Ankkahelmi on akkari vuodelta 1982. Taskarihelmi on toi numero 369 - Eka Triplataskari!

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011