Moi, tällä kertaa on minun vuoroni tehdä blogia. Kerron miten tulin Ankkafaniksi ja omista kokemuksistani Aku Ankasta.

Moi, tällä kertaa on minun vuoroni tehdä blogia =D. Elikkäs, kerron miten tulin Ankkafaniksi ja omista kokemuksistani Aku Ankasta. 

Ihan pikku naperona, kolmivuotiaana kun opin lukemaan, aloin tarrautua nopeasti Aku Ankkaan. Noina aikoina ei kuitenkaan kiinnostanut lukea, vaan kuvia katselin rutkasti. En itse muista, minkä Akkarin luin silloin, mutta kun opin lukemaan vähän enemmän, aloin lukea myös puhekuplia. Se julkaisu oli muistaakseni Akkari 16/1993. Ensimmäinen Taskari sen sijaan oli nro 238 Se siitä! vuodelta 1999. Kun luin siitä tarinan Pako vaarojen planeetalta, olin ihan varma, että alan lukea Aku Ankkaa ikäni loppuun asti. Aku Ankan myötä olen kasvattanut suomen kieltäni ja kehittänyt lukutaitoa. Opin lukemaan paljon paremmin viisivuotiaana, mutta se oli huonointa aikaa, kun Akkarin kiinnostus lopahti.

Mutta sitten kuin taikaiskusta puolen vuoden päästä tuli yksi Tuplataskari, en muista minkä niminen, mutta sitten ostin vain huvikseni sen Tuplan, luin ekan tarinan ja kiinnostus palasi. Aloin keräillä taskareita enemmän kuin koskaan, ja mulla on nyt taskareita 249 kpl, kansioita 17 kpl, kaikki teema/minitaskarit, 18 kovakantista, ja muutamia Iines-pokkareita ja muita julkaisuja, Jumboja unohtamatta.

Sitten suomen kieli ja lukutaito vain kasvoi, kunnes opin lukemaan nopeasti, ja suomen kielestäni en tiedä, mutta ainakin kokeista tuli hyvät numerot =D. Sitten muutaman vuoden kuluttua alettiin mainostaa kiivaasti AA.fi:ä, menin ottamaan vauhtia töppösiin ja koneelle "sekunnin kymmenesosan nopeudella". Katselin paikkaa, kokeilin pelejä, ja ajattelin, että on pakko rekisteröityä tähän. Se kannattikin, mutta myöhemmin, minusta tähän aikaan kiinnostus AA.fi:hin lopahtaa hitaasti, kun uudistuksia ei ole tullut pitkään aikaan, ja hauskoja toimintoja oli poistettu. Mutta silti uskon, että joskus palaan aktiivisesti tänne, riippuu käyttäjistä, sivuston mukavuudesta ja uudistuksista. Joskus.

Ja Aku Ankan tarinat paranivat paranemistaan, kunnes tarinat olivat paljon hauskempia, ja puhekuplat olivat kanssa käännetty paremmin. Mutta sitten Markku Kivekkään kuoleman jälkeen, käännös huonontui ja me kaikki tarvimme todella siihen apua, mutta sitten tarinoiden kuplat paranivat taas, kunnes ne tulivat kuulumaan "arkipäiviin". Sen jälkeen Aku Ankka toimii mahtavasti, ja mitään ongelmia ei tullut, ja uudistuksia lehteen on tullut paljon. Kiittäkäämme kaikkia AA:n päätoimittajia ja muita henkilökuntaan kuuluvia!

Kommentit (10)

Vierailija

Kiitos, mutta vain huomautukseksi että kaikki on juuri 99% kirjoittamaani, päiväysvain muuttui, ja kirjoitin tavalla "suomenkieli", mutta Kati Valli muunsi ne tapaan "suomen kieli". Miksiköhän? =D

Vierailija

Minä en aloittanut Aku Ankkojen lukemista 3-vuotiaana, koska opin lukemaan hieman...öh...myöhään, mutta pidin silloin käsissäni elämäni ensimmäistä taskaria, mikä oli numero 41: Aku Taikaviitta. Täten Taikaviitta oli koko elämäni ensimmäinen näkemäni hahmo. Mutta niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, pelkäsin häntä silloin. Nyt nykyään pelkkä ajatuskin siitä, että pelkäsin häntä, naurattaa.

Kovin monella ei taida olla edes läheskään samanlaista kokemusta? Olisinko peräti ainoaa laatuani?

Aku Ankka -sarjojen aktiivisen lukemisen aloitin ehkä noin kuusi tai seitsemän vuotiaana.

Aape
Liittynyt5.7.2010

Hyvä blogi, lupuhullu!

Ja kai minunkin on pakko kysyä sitä, saisinko kirjoittaa blogin. Wondyn viesti UKK:Ssa herätti huomioni.

Vierailija

Aapen kanssa samaa mieltä. Haluaisin ruveta kirjoittelemaan blogia tänne, parikin merkintää riittäisi. Olisi kiva jakaa kokemuksiani aku ankan sivuilla. Muutenkin tämä oli kiinnostava blogi.

Vierailija

Kiitokset lupuhullu8:lle blogista, vaikka et väärinkäsityksen vuoksi ehtinytkään kirjoittaa kuin tämän yhden! Aape McRonkka1 sekä Höpsismiprinssi on nyt myös lisätty lukijabloggaajajonoon. Lähestyvästä vuorosta ilmoittelen sitten sähköpostitse, joten muistakaa seurata postia siitä osoitteesta, jonka olette sivustolle rekisteröityessänne antaneet. Ellei se ole nykyinen osoitteenne, lähettäkää viesti osoitteeseen aku.ankka@sanomamagazines.fi! Välillä tuntuu, että suunnilleen joka toinen blogistiksi ilmoittautuneista ei sitten koskaan vastaakaan viesteihin... Terveisin Kati

Aape
Liittynyt5.7.2010

Kiitokset vielä kerran lupuhullulle...

Mutta nyt asiaan: Mitäs sitten tapahtuu, jos ei vastaakaan viesteihin? Vuoro siirtyy, vai?

//Ja pakko kai oli tähän blogiin pistää tämä kommenttini.

Vierailija

Aape McRonkka1: Niin, mitäs siinä sitten voi tehdä, jos joku ei vastaa viesteihin? Yleensä kuitenkin lähetän sähköpostia hyvissä ajoin, kuukautta paria ennen vuoron alkua, joten luulisi, että blogivuorotarjoukseen ehtii silloin reagoida sellainenkin, joka lukee sähköpostiaan harvemmin. Joskus olen huudellut "kadonneiden lampaiden" perään myös akuankka.fi:n keskustelufoorumilla, jos olen huomannut, että hakemani henkilö on muuten aktiivinen sivustolla, mutta jos tarjokkaaseen ei saa yhteyttä, minkäs teet. Silloin vuoroa tarjotaan listassa seuraavalle. Terveisin Kati

Vierailija

Ei minulla ollut lukemiseen mitään ongelmia on ollut minulla jotain muistikuvia akkareista silloin. Osasin sanoa ennen kouluikää hyvin Roopen, yksi tuttavani, joka oli lapsuudessa ollut minun naapuri se ei osanut sanoa kunnolla Roopen nimeä, mutta nyt hän osaa kun mutsini opetti sille R-kirjainta sanomaan, hänen nimessä ei esiinny R-kirjainta, osasi sanoa oikein nimensä, sillä oli R-vika ja kesti kauan oppia R-kirjain. Minä sentään opin sanomaan hyvin R-kirjaimen ja lukemisessa ei akkarilla ollut mitään vaikeuksia, kuvia pystyin katsoo ja myöhemmin samasta lehdistä puhekuplia ja tajuamaan juonia.

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011