”Ankkain sankka suku” -lauseen saatatte muistaa Ankkain suvun juhlakirjasta. Päätin tässä blogissa kirjoittaa vähän Ankkain suvusta. Joku olikin toivonut tämän tyylistä blogia.

No, MacAnkan sukuhan lähtee Sir Rahakas MacAnkasta. Mistäpähän tuo klaani tulee, sitä en osaa sanoa, vaikka sitä povataan skottilähtöiseksi. Rahakkaan jälkeen ei oikein saa selkoa, kuka on kenenkin sukulainen.

No, Roope-setähän on Akun eno eikä setä ja niinpä myös ankkaveljeksille isoeno, näin myös Aku on pojille eno. Miksiköhän?

Alamme jo siirtyä maineikkaan Ankanpään sukuun. Voiko olla, että Ankkalinnan perustaja Julle Ankanpää on Akulle kaukainen esi-isä, koska Kaino-Vienolle hän on isoisä ja Kaino-Vieno on Akulle isoäiti. Näin ollen Mummo on ankkaveljeksille isoisoäiti! Tässä on näitä Ankkain suvun pähkinöitä.

Ja niin, Hansu, se laiska, on Mummolle sukua! Hän on Mummon veljen lapsenlapsi ja on melkein yhtä vanha, kuin Mummo. Voiko tämäkään olla totta?

Sittenhän on Akun serkut, Hannu-onnenhannu, sählääjä-Touho ja mysteeri-Sisuvius. Minkäköhän takia Touhon veli Sisuvius ei esiinny Akkarissa paljoa yhtään? Mysteerejä riittää...

Myös Timo Ronkainen tekstissään kertoo, että isoimpia kysymyksiä olivat/ovat Mummon, Hannun ja Taavin sijainti sukupuussa. Taavia ei ole mainittukkaan tässä Rosan piirtämässä sukupuussa.

On myös joskus povattu, että Roope ja Mummo ovat sisaruksia... Mitenköhän lie?

Ja vielä kaiken lisäksi Romano Scarpa on luonut Roopelle Teodor Ankka -nimisen veljen, joka on Ronkaisen mukaan esiintynyt monissa italialaisissa sarjakuvissa. Outoa...

On myös sitten toki Roopen velipuoli Unkka T. Kumiankka, joka on myös vähemmän nähty hahmo.

Tästä tuli tällainen mini-blogi. Minulla oli pyyntö Akkarin toimitukselle: haluaisin lukea sellaisen sarjakuvan, jossa myös Teodor Ankka seikkailisi!

Terveisin,
LäPändeerus sevenstar

Oletko kiinnostunut Ankkain suvun juhlakirjasta? Voit tilata sen Aku Ankan kaupasta.

Kommentit (8)

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

Ööö... Miten sen nyt sanoisi... Ei kauhean hyvä blogi. Tämä oli ennemminkin viesti eikä blogi. Bolgihan on siis ainakin omasta mielestäni "virallisesti" kirjoitettu, kun taas tämä oli tällainen ihan kuin viesti joka on lähetetty johonkin Ankan suku-keskusteluun. Arvailit vain että mitenköhän asiat on, eikä se minusta sovi blogiin. Ja tällainen muistaakseni on jo.

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011