Ehkä olette huomanneet kuinka oudosti ankat pukeutuvat?

Ehkä olette huomanneet kuinka oudosti ankat pukeutuvat. Otetaan vaikka Aku. Kävelee paljain räpylöin kaduilla, ainoastaan lakki ja paita päällä, mutta usein, kun Aku vaikka menee rannalle, tämä pukee kuitenkin uimahousut jalkaan. Tai kun hän tulee suihkusta, hän laittaa pyyhkeen lantiolleen. Kun taas Taikaviittana Akulla on kengät, lakki ja uimapuvun näköinen asu, sinänsä ainakin älykkäämpää kuin normaalin Aku vaatetus.

Touho taas pitää pipoa joka säällä, joskus jopa uimassa tai rannalla. Roope ei ota silmälaseja ikinä pois, vaikka uisi rahoissaan, ja Iineksen päässä aina iso rusetti.

Mikki Hiirellä alunperin oli ennen pelkät housut, toisin kuin ankoilla, ja nyt Mikki pitääkin yllään housuja, kauluspaitaa ja vyötä, tavallisen ihmisen vaatetus, ja juuri sen takia tylsä. Eli miten ikinä ankat pukeutuisivatkaan, siellä olisi melkein aina jokin epäkohta.

Jos ankoilla olisi pelkän paidan sijasta pelkät housut, olisi sekin aika outoa, kulkea keskellä Ankkalinnaa ilman paitaa. Pelkällä paidalla on vielä oudompaa, ja jos on paita ja housut ja kengät, se olisi jo liian inhimillistä ja tylsää. Joten emme voi muuta kuin miettiä, miten ankkojen pukeutuminen olisi järkeenkäypää, mielenkiintoista ja erilaista.

Kommentit (5)

Vierailija

OO. Tämmöisestä aiheesta olenkin toivonut jonkun tekevän!:) Hyvä blogi!

Vierailija

Hyvin kirjoitettu. Olen samaa mieltä siitä, että Mikki on aika tylsä, koska hän on liian järkevä. Aku on hauska, koska hän on rämäpää.

hali
Liittynyt18.5.2011

No, dekkari Mikki on muutenkin tylsä. Mutta ankoilla on oma pukeutumis tyylinsä ja siihen meidän on totuttava. Touho pitää hattua päällään joka säällä koska se on sen tavaramerkki, ja se osoittaa että Touho on tollo. Merimieshattunsa Aku on saanut pienenä Mummolta. Housuttomista ankoista ei kannata ruveta urputtamaan, sillä aikaa sitten sen takia Aku Ankka -lehden painaminen lopetettiin.

Magia00
Liittynyt23.2.2012

Tosi hyvä blogi! Enpä ole tuolta kannalta mittenyt vaikka joskus olen ihmetellyt miksi aku pitää pelkkää paitaa, mutta suihkussa pyyhettä lantiolla. Toivottavasti tämä ei jäänyt viimeiseksi blogiksesi!

nupu ankka
Liittynyt1.3.2011

Mikki on ihan hyvä hahmo, mutta tykkään hänestä eniten, jos hänet piirretään vanhalla tyylillä.

Magia00

Tosi hyvä blogi! Enpä ole tuolta kannalta mittenyt vaikka joskus olen ihmetellyt miksi aku pitää pelkkää paitaa, mutta suihkussa pyyhettä lantiolla. Toivottavasti tämä ei jäänyt viimeiseksi blogiksesi!

Joo, olen huomannut kyseisen ns. "asian". Tuo kyseinen pieni "yksityiskohta" on aika hauska. Tälläisiä blogeja me kaivataan näille sivustoille!

T:Nupu Ankka

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011