Tässä olisi pääteblogini, jonka aihetta tuli mietittyä aika kauan, kun ei tullut mitään hyvää ideaa. Lopulta kuitenkin päädyin siihen, että arvostelen ankkajulkaisuja.

Tässä olisi pääteblogini, jonka aihetta tuli mietittyä aika kauan, kun ei tullut mitää hyvää ideaa. Lopulta kuitenkin päädyin siihen, että arvostelen ankkajulkaisuja... Aihe ei ole kyllä mikään kummoinen, mutten parempaakaan keksinyt.

Aku Ankka -lehdet 8/10

Lehdissä on yleensä hyviä kansia ja tarinat ovat yleensä mukavaa luettavaa. Pidän tosin itse enemmän 2x3 ruutujaosta, muttei se oikeastaan merkkaa mitään. Hieman ohkaisiahan nuo lehdet ovat, joten ne lukee aika nopeasti. Niitä kuitenkin tulee joka viikko, joten kyllä ne ovat hyvää luettavaa.

Aku Ankka Ekstrat 7/10

Ekstrat ovat muuten samankaltaisia kuin lehdetkin, mutta niissä on joka kerta dekkari, joka nostaisi arvosanaa, mutta kun tulee vain kerran kuussa ja puolet tarinoista on jotain muuta kuin ankka-/hiiriaiheisia, niin ne laskevat sitten arviotani. Tosin onhan se kiva, kun muutaman kerran vuodessa tulee se paksumpi ekstra-ekstra -lehti.


Taskarit 9/10

Ihan hienoja kansia joskus, tarinat ovat kaikki kohtuu hyvää luokkaa. 2X3 ruutujako... Myös erittäin paksuja, joka on hyvä puoli. Ja tietysti Tuplat antavat plussaa, ja tämä 700-sivuinen Triplakin siinä ohella. Myös on kiva, kun selkämyksistä muodostuu kuva, vaikkakaan en ole yhtään saanut valmiiksi asti, kun aina puuttuu niistä vähitään pari taskaria.

Teemataskarit 8/10

Muuten samanlaisia kuin taskarit, mutta paksuus vaihtelee ja aina ei ole välttämättä mieluinen teema. Tosin aina, kun teema on mieleinen, koko kirja sisältää kyseistä teemaa ja se antaa plussaa. Kannet ovat välillä teemataskareissa tylsiä, mutta yleensä ihan hyviä nekin ovat.

Kaikki kovakantiset 7–8/10

Lättään kaikki kovakantiset samaan, koska ne ovat hyvin samanlaisia opuksia. Tarinoista ja niiden piirtäjistä riippuu 7 vai 8 (ehkä joskus 6, jos on harvinaisen tylsä). Kovakantiset eivät asteikollani saa numeroa 9, vaikka olisivatkin hyviä, koska ne ovat aina niin isoja ja muutenkin kovat kannet ovat enimmäkseen ärsyttäviä, vaikkakin itse kirja näyttääkin hienommalta kovissa kansissa.

Satasivuiset yms. 9/10

Niissä ei ole liikaa, eikä kuitenkaan liian vähän sivuja. Pehmeät kannet, mutta välillä hieman tylsiä kansikuvia. Tarinat ovat hyviä lähes aina ja siuja on nyt suunnilleen 100, tosin satasivuisissa tasan 100. Kaikin puolin niitä on mukava lukea.

No, siinä se nyt oli, enkä enempää arvosteltavia julkaisuja keksinyt, vaikkei tässä takuulla ollut kaikkia. Olenpas kriittinen, kun millekään en antanut 10/10 :)

Kommentit (13)

Vierailija

Kuten on jo sanottu, erittäin mielenkiintoista luettavaa, jälleen kerran. Vaikka sanoitkin, että et keksinyt muuta aihetta, minusta tämä oli ihan hyvä. Arvosteluita oli mukava lukea. Todella hieno blogi.

_wonderlust_
Liittynyt18.6.2012

Mä taas oon enemmän Akkarin ruutujaon ystävä.:) Ja Ekstrasta oon samaa mieltä, liikaa ei-ankkaisia jaksoja. Plussana useat Mau Heymansin piirtämät tarinat, ainakin näin oli silloin vuosia sitten, kun Ekstroja naapurissa välillä lueskelin.

Vierailija

Kyllähän tämä hyvä on :) Itsekin oon aika samoilla linjoilla Extroista ja taskareista. Hyviä blogeja sulla on tullut!

Vierailija

Hyvä blogi! Tämä on sitä taattua Ropsu laatua ; ). Minäkin pidän kovasti taskarin ruutujaosta, mutta wonderlustin tavoin pidän eniten kuitenkin akkareiden ruutujaosta. Itse olisin antanut akkarille vähän paremmat pisteet mutta kuitenkin hyvä blogi!

Vierailija

Äsh, kovakantiset ovat hienoja, mutta edes don rosan kova kantiset ovat niin tavallisia, inoitan itseän lukemalla miten sarja on tehty.Hyvä blogi! Mitkä ovat hyviä ankka tarinoita, siis mikä eepos sisältää ne että saa 10/10?:D

Vierailija

10/10... Vaatii jotain, mitä en itsekkään tiedä, mutta kai sellainenkin painos joskus tulee :)

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011