Tässä on kolmas ja ehkä viimeinen lukijablogini ja sen kunnian saa nyt Don Rosa.

Tässä on kolmas ja ehkä viimeinen lukijablogini ja sen kunnian saa nyt Don Rosa.
Olin pari päivää sitten selailemassa internettiä ja huvikseni katsoin jotain Don Rosaan liittyvää. Löysin Ankkalinnakkeen blogiviestin Don Rosasta ja arvatkaapa mitä sieltä linkin takaa paljastuikaan! Ankkalinnake kertoi Don Rosan lopettavan ankkapiirtämisen. Ensimmäinen reaktio oli "Byää!" (arvatenkin). Kirjeessään (jonka linkki löytyy lopusta) Rosa kertoo syitä lopettamisestaan, joita ovat liian pitkä työura, työskentely liian kovasti, suosio, masennus, huono näkö ja Disneyn sarjakuvakäytäntö. Lainaus: "Edes Bill Gates ei saa näin hyvää kohtelua!" Lopussa hän kertoo lapsuuden kokoelmasta ("holvi") ja kiittelee Carl Barksia sarjakuvien luomisesta, joista hän pitää paljon. Mutta edelleen hän rakastaa muiden fanien tapaamista.
Lopussa hän kertoo anteeksipyyntönsä.

Rosan kirje (suomeksi): career-end.donrosa.de/epilogi-in-suomi/

Ja kiitos kaikille, jotka ovat lukeneet tämän ja plussakiitokset kommentteja antaneille!

Kommentit (14)

TouhuAku6
Liittynyt28.11.2012

Ehkä vähän liian lyhyt, mut ihan okei.

Olen bänneillä tuntemattomista syistä. Sanoo vain, että Kirjoitusoikeutesi on poistettu. Saisinko ne takaisin. Kiitän, jos saan.

Eliteist
Liittynyt14.9.2011

Joo. Ei ollut tarkoituskaan mitään kauhean pitkää tehdä. Pieneksi koosteeksi tämän tein ja otin mukaan kaikki tärkeimmät asiat.

okei...

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

Mutta Rosahan lopetti piirtämisen jo melkein kymmenen vuotta sitten..

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Vierailija

Rosan "testamentti" on erittäin mielenkiintoinen. Luinkin sen jo englanniksi muutamia viikkoja sitten. Henkilöt jotka ihmettelevät Rosan vetäytymistä, kannattaa lukea huolella läpi.

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

Rosa siis on lopettanut piirtämisen jo melkein kymmenen vuotta sitten. Se siis ei ollut ajankohtainen tieto. Hän lopetti piirtämisen, koska hänen silmässä oli joku vika. Nyt hänen silmään on tullut taas jokin vika. Hän joutui menemään johonkin silämleikkaukseen vähän aika sitten, mutta piirtämisen lopettamisella ei ollut mitään tekemistä silmäleikkauksen kanssa. Blogissasi oli siis väärää tietoa. Tai tavallaan oikeaa, mutta ei ajankohtaista.

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Magia00
Liittynyt23.2.2012
Daniel10

Mutta Rosahan lopetti piirtämisen jo melkein kymmenen vuotta sitten..

:D

Aika hyvä. Tämä olisi saanut olla pidempi, mutta joo. Koskakohan seuraava tulee :o

    _

/:):DxD\

|i4445. |

 \____/

 

Hiidenkirnu
Liittynyt18.6.2012

Todellakin pituutta olisi saanut olla tässä enemmän. Hieman omaa kommenttia siitä, mitä mieltä on itse näistä lopettamisen syistä ja kerran bloggaus on otsikoitu noin niin yleensäkin mielipidettä Rosasta. Nyt jäi hieman tyngäksi ja tylsäksi, kun et tuonut esiin omia mielipiteitä vaan pelkästään linkkasit Rosan suomennetun kirjoituksen, eikä sekään linkki sitten jostain syystä toiminut.

Niin ja kannattaa lukea tuo artikkeli, avartaa aika paljon noita syitä, miksei Rosa enää tee mitään tarinoita. Itse sain ainakin tuosta kuvan, että silmäleikkaus nimenomaan oli viimeinen silaus sille ettei Rosa hommaa voinut jatkaa, näkö oli ollut jo aiemminkin pienoinen este muttei ollut saanut Rosaa lopettamaan rakastamaansa työtä, vaikka työ olikin ilmeisesti aika paljolti jumittunut.

Rosan tekstistä huomaa selvästi Rosan epäitsekkyyden ja tasapuolisuuden kaikkia kohtaan, esim. fanipostin kanssa. Sekin, että lukijat ovat sanoneet hänen tyyliään huonoksi kuulostaa oudolta, kyllä se on toisinpäin varmasti. Toki se tyyli jakaa porukkaa, toiset ei tykkää liian tarkasta tyylistä, toiset taas pitävät siitä. Oliko sitten kuitenkin kyseessä vain vale Rosan esimiehiltä, jotka halusivat pitää Rosan "maan pinnalla" hänen alkutaipaleellaan? :)

Uutta lukijablogia kyllä kaivattaisiin, surkealla tasolla nämä ovat nykyään, kun harvempi kirjoittaa yhtikäs mitään.

"Kukaan ei ole täydellinen ja minä olen täydellinen esimerkki siitä."
~Hirnu, epätäydellistä kirjoittamista foorumilla vuodesta 2008

Vierailija

Yllättävän moni ei tiedä Don Rosan piirtämisen lopettamisesta.Se ei tosiaankaan ole tapahtunut äskettäin.Rosan viimeiseksi tarinaksi on jäänyt "White agony creekin vanki" joka valmistui vuonna 2005

....
Liittynyt19.1.2013

Oikein kiinnostava blogi, mutta aikas lyhyt. Ja totta, Rosa lopetti jo joskus 2000-luvun alussa.

Miksiköhän kukaan ei lue Valtiopelin sääntöjä, kaikki vaan tulee mukaan jollain miljardin ihmisen ydinasevaltioilla?

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011